Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste drie Tomb Raider games krijgen remasters op de pc

UPDATE: project geannuleerd.

UPDATE: Er is naar buiten gekomen dat uitgever Square Enix nooit akkoord is gegaan met het remasteren van de eerste drie Tomb Raider-games. Het project wordt daarom nu geschrapt.

Realtech VR heeft via Twitter aangegeven dat de studio zich nu richt op 'nieuwe projecten die met Augmented Reality te maken hebben'.

Oorspronkelijk bericht: Uitgever Square Enix en ontwikkelaar Realtech VR melden dat de eerste drie Tomb Raider games remasters krijgen op de pc. De herziene versies zijn gratis als je de originele games bezit.

De eerste drie Tomb Raider-games zijn momenteel speelbaar op Steam via een emulator. Realtch VR heeft nu verbeterde ports van de games gemaakt die onder andere ondersteuning voor hogere beeldschermresoluties en framerates hebben.

De ontwikkelaar maakt het ook mogelijk om de games middels een controller te spelen. De trilogie krijgt verder uitgebreide grafische opties en ondersteuning voor OpenVR.

Bekijk op YouTube

Realtech heeft de eerste twee Tomb Raider-games al herzien. Het is momenteel nog onduidelijk wanneer de verbeterde versies precies worden uitgebracht. Square Enix heeft al wel aangegeven dat de remasters mogelijk ook naar GOG.com komen.

Het is misschien wat overdreven om het werk van Realtech VR als een remaster te bestempelen. Desalniettemin is het altijd goed om oudere games toegankelijk en speelbaar te houden op moderne pc's. En een gratis upgrade is altijd mooi meegenomen.

De aankondiging is waarschijnlijk geen toeval. Later deze week komt namelijk de Tomb Raider film uit. Alicia Vikander (Ex Machina) speelt de hoofdrol in de film. Roar Uthaug (Escape) is de regisseur.

Read this next