Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste DLC voor The Last of Us bekend

Nieuw personage maakt zijn opwachting.

Ontwikkelaar Naughty Dog licht een tipje van de sluier op omtrent downloadbare uitbreidingen van The Last of Us. Zowel de singleplayer als de multiplayermodus krijgen extra content. De DLC maakt onderdeel uit van de Season Pass, en is dus niet gratis.

Op 15 oktober komt de Abandoned Territories Map Pack uit. Deze voegt extra levels toe aan de multiplayermodus van de game, met de namen Suburbs, Bus Depot, Hometown en Bookstore.

De daaropvolgende uitbreiding is een extra verhaalgedreven hoofdstuk voor de solo-spelers. Naughty Dog laat er tot dusver weinig over los. Wel is het een narratief met een sterke link met het hoofdverhaal. De ontwikkelaar is net klaar met een casting-proces voor een nieuw personage, dat zijn (of haar) opwachting maakt in deze DLC. De uitbreiding staat in de planning voor december of januari.

De derde uitbreiding staat weer in het teken van multiplayer, en komt uit in de eerste helft van 2014. Verdere details zijn daarover niet bekend.

The Last of Us volgt het verhaal van Ellie en Joel in een post-apocalyptische wereld. Het is de snelst-verkopende PlayStation 3-game van 2013, waarmee zelfs Microsoft Sony feliciteerde.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties