Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste details sequel AC Revelations

Desmonds verhaal komt tot een eind.

Over het verhaal van de Assassin's Creed games is al heel wat virtuele inkt gevloeid. De één vindt het fantastisch, de ander vindt het niet thuishoren binnen de historische context waarin je speelt en nog iemand anders weet niet wat ervan te denken, maar benadrukt dan weer wel dat Altaïr en Ezio al te lang in de schijnwerpers hebben gestaan.

Ubisoft onthulde in een gesprek met Eurogamer.net dat het verhaal van Assassin's Creed en dan in het bijzonder dat van Desmond Miles dat al sinds 2007 de rode draad vormt doorheen de reeks, z'n einde nadert. Aangezien 2012 binnen het AC-universum het jaar is waarin over het lot van de wereld beslist wordt, wil Ubisoft voor 2013 een einde breien aan dat verhaal.

Wat Ubisoft daarmee niet gezegd wil hebben, is dat dit het einde is van de Assassin's Creed reeks. Integendeel, de games verkopen jaar na jaar als zoete broodjes en we mogen ons dan ook verwachten aan de verderzetting van de serie, allicht met een ander hoofdpersonage en mogelijks niet volgens het jaarlijkse sequelpatroon.

Da's uiteraard allemaal verre toekomstmuziek, laten we eerst afwachten of Assassin's Creed Revelations de losse eindjes omtrent het verhaal van Altaïr en Ezio aan elkaar weet te knopen. Die nieuwste telg ligt vanaf 15 november in de wikelrekken voor de consoles. PC-gamers moeten hun messen wat langer slijpen, zij kunnen pas vanaf 2 december aan de slag met de ultieme dolksimulator.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen