Skip to main content

Eerste details Rachet and Clank: Rift Apart onthuld

Next-gen console zorgt voor next-gen game.

Rachet and Clank: Rift Apart creative director Marcus Smith onthult in een filmpje meer informatie over de game. Die informatie draait om het verhaal en de features die de game bevat dankzij de PlayStation 5.

In de game beschadigt een onbekende vijand het weefsel van ruimte en tijd, waardoor er tal van dimensionale scheuren ontstaan die leiden naar verschillende verkenbare dimensies. Volgens Smith haalt de SSD van de PlayStation 5 de laadtijden serieus omlaag en reis je razendsnel tussen die dimensies.

Bekijk op YouTube

Dankzij de feedback van de adaptieve handgrepen van de DualSense controller voel je volgens de ontwikkelaar precies hoe de wapens werken en hoe krachtig ze zijn. Als je bij de dubbelloop shotgun Enforcer de handgreep half indrukt, dan vuur je met een van de lopen, druk je de handgreep vervolgens helemaal in, dan vuur je het wapen met beide lopen af.

Insomniac Games laat daarnaast ook weten dat het de realistischere audio van de PlayStation 5 ten volle probeert te gebruiken.

Helemaal op het einde onthult Marcus Smith nog dat hij erg uitkijkt om in de toekomst meer informatie te onthullen over de game. In de laatste scène zie je ook nog het speelbare vrouwelijke personage van Ratchet and Clank: Rift Apart.

Read this next