Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste details Persona 5 onthuld

Een meesterdief en transformerende kat.

De eerste details betreft Persona 5 zijn gepubliceerd in gamesmagazine Famitsu. Hierin komt producent en regisseur Katsura Hashino van ontwikkelaar Atlus aan het woord over de opkomende roleplaying game.

Zo wordt er verteld dat de hoofdrolspeler een middelbare scholier is die overgeplaatst wordt naar Shujin High School in Shibuya. Hier woont hij met vrienden in een koffietentje van zijn ouders. Wat er met zijn vader en moeder is gebeurd, blijft nog onbekend.

De Persona van de hoofdrolspeler is Arsène; een referentie naar fictieve meesterdief Arsène Lupin, van Franse auteur Maurice Leblanc. Daarbij vertelt personage-ontwerper Shigenori Soejima dat de cape van Arsène hem naar plekken laat gaan, waar anderen niet kunnen komen.

Het personage ontmoet aan het begin van de game een transformerende kat genaamd Morgana. Dit zwarte dier speelt een belangrijke rol in de game. Daarnaast ontmoet de protagonist twee andere personages die ook in de trailer voorkomen. Zij zijn alle drie recentelijk hun thuis kwijtgeraakt en zijn nieuw in deze stad.

Het gevechtssysteem is nog steeds turn-based en elk personage heeft min of meer een langeafstandswapen. De Dungeons zijn ook nog altijd willekeurig gegenereerd, maar er zijn ook vooropgestelde gebieden die bij bepaalde missies passen.

Onlangs werd de eerste Persona 5 trailer onthuld. De game komt in 2015 uit op de PlayStation 3 en PlayStation 4.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Sander van Dalsum avatar

Sander van Dalsum

Redacteur

Freelance journalist. Speelt graag stealth-games, RPG's en tactische shooters. Houdt net als iedereen van muziek.

Reacties