Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste details over Resident Evil spin-off

Van de makers van SOCOM.

Het Officieel Xbox Magazine had het genoegen om uit te pakken met de eerste details van Resident Evil: Operation Raccoon City, een spel waar lang over gespeculeerd werd. Opmerkelijk is dat het spel geen traditionele Resident Evil wordt, maar een spin-off in ontwikkeling bij SOCOM-ontwikkelaar Slant Six.

Het wordt een team-based shooter die plaatsvindt in het Resident Evil 2 tijdperk (de uitbraak in 1998). Als één van de vier leden van het Umbrella Security Services Squad zal je Raccoon City moeten doorkruisen om bewijsmateriaal te vernietigen, ervoor te zorgen dat overlevers van het T-Virus het niet verder kunnen vertellen en last but not least: hopen zombies neer te knallen.

Het Umbrella team bestaat uit 4 nieuwe personages: Vector, Beltway, Bertha, en Spectre. Afhankelijk van wie je kiest zal je andere opdrachten moeten vervullen. Speciaal voor de fans zullen er ook verschillende bekende gezichten opduiken in het spel, waaronder Leon Kennedy.

Maar daar blijft het niet bij. Er zijn ook nog twee andere teams in het spel aanwezig: US Special Ops en bio-organische wapenmonsters gecreëerd door Umbrella. Hierdoor zal je het telkens tegen twee verschillende groeperingen moeten opnemen, ideaal om ze tegen elkaar op te zetten natuurlijk. Welke facties precies speelbaar zullen zijn is nog niet duidelijk, buiten het Umbrella Security Services Squad uiteraard.

De nieuwe Resident Evil werkt met een XP-systeem waardoor je nieuwe vaardigheden en wapens kunt vrijspelen. Terwijl vroegere Resident Evils focusten op het voorzichtig gebruiken van schaars terug te vinden kogels, zal je in dit spel voor een veel ondoordachtere aanpak kunnen gaan wat dat betreft.

Het spel verschijnt deze herfst, en vervoegt daarmee twee 3DS-games en twee HD-remakes die nog in de planning staan dit jaar. Resident Evil-fans zullen rond het einde van 2011 alvast geen zombies meer kunnen zien. Gelukkig staat het einde van de wereld pas voor 2012 gepland.

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen