Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste details 3DS komen uit Japan

Analoge sticks en beeldscherm van Sharp.

Gisteren kondigde Nintendo helemaal uit het niets een nieuwe DS aan. De handheld heeft de naam 3DS met zich meegekregen (al zou de naam blijkbaar nog kunnen veranderen) en zal games in 3D weergeven zonder dat je daarvoor een bril op je neus moet zetten. Vandaag doken er in Japanse magazines details op over de 3DS, en wij vatten ze voor jullie eventjes samen.

Volgens de krant Nikkei zal de 3DS uitgerust zijn met 3D analoge sticks, terwijl het scherm kleiner zal worden dan dat van de DSi XL. De 3DS zal een beeldscherm van 10,2 centimeter aan boord hebben, terwijl dat van de DSi XL - zoals we al aangaven in onze bespreking van de handheld - 10,7 centimeter groot is. Ook zou de batterij van de nieuwe handheld nog langer meegaan dan die van al zijn voorgangers en werkt de WiFi een stuk beter.

Asahi, een andere Japanse krant, laat dan weer weten dat het scherm van de 3DS een "parallex barrier LCD" van het bedrijf Sharp zal zijn. Deze technologie is ondertussen al te vinden in verscheidene Japanse GSM's, maar is niet geschikt om bij televisietoestellen te integreren.

Nintendo zelf wil vandaag nog eens benadrukken dat de 3DS voor journalisten speelbaar zal zijn op de E3 in juni. Ook Eurogamer België zal aanwezig zijn op het evenement in LA, dus verwacht midden juni een uitgebreide hands-on rond de nieuwe handheld.

Getagged als
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties