Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste concrete Assassin's Creed 3 informatie

De reeks wordt grondig vernieuwd.

Ubisoft zou maandagavond om 18u alle informatie over Assassin's Creed 3 op ons los laten maar het internet wacht daar natuurlijk niet op. Ruim twee dagen voor het einde van het embargo zijn er al scans opgedoken uit Game Informer, waarin een heuse special over Assassin's Creed 3 staat met heel veel nieuwe informatie.

Zo zal de nieuwe hoofdrolspeler uit Assassin's Creed 3 half Indiaans, half Engelse kolonist zijn. Zijn Engelse naam is Connor, zijn Indiaanse naam Ratohnhake. Connor groeit op in een Indiaans dorp van de Mohawk-stam maar wanneer zijn thuis wordt platgebrand door de Engelse kolonisten beslist hij zijn leven te wijden aan het bevechten van tirannie en onrechtvaardigheid.

De game zal plaatsvinden in New York en Boston tussen 1753 en 1783. Een derde locatie wordt de Frontier, een stuk wildernis dat ruwweg anderhalf keer zo groot wordt als de gehele map uit Brotherhood. In tegenstelling tot het platteland in de vorige games zal de Frontier niet leeg zijn in Assassin's Creed 3 maar een volwaardig gebied zijn. Je zult er kleine nederzettingen vinden zoals koloniaal Lexington. In totaal zou de Frontier een derde van de totale content hebben, evenveel als Boston en New York dus. In die Frontier zal het geheel nieuwe animatiesysteem van Assassin's Creed 3 toelaten om in bomen en kliffen te beklimmen. In de Frontier kun je ook op dieren jagen en hun pels gebruiken om nieuwe items te maken. Omdat het gebied zo groot is zal er nu ook een fast-travel systeem ingevoerd worden.

Qua verhaal zal de New York-locatie aansluiten op het einde van Assassin's Creed: Revelations, waar ook Desmond arriveert in New York. Belangrijke personages in de game worden George Washington, Benjamin Franklin en Charles Lee. Centraal blijft de strijd tussen de Assassins en de Templars maar de omstandigheden van de Revolutionaire Oorlog brengen verschillende andere groepen in de mix zoals de Indianen, de Engelse kolonisten, de Fransen en de Engelsen. Geen enkele groepering is volledig goed of volledig slecht echter, Ubisoft probeert duidelijk te maken dat elke factie een grijze moraal heeft en dat zelfs de Templars geloven dat ze de wereld aan het redden zijn. Naast die vele facties zijn er ook andere clubs die minder belangrijk zijn voor het verhaal maar die ook quests gaan uitdelen. Veel jagen bijvoorbeeld zal je een uitnodiging voor de jachtclub opleveren.

De wereld van Assassin's Creed 3 verandert ook met de tijd. Zo zal een plek waar eerder in de game een veldslag plaatsvond jaren later misschien een klein dorp zijn. Ook verandert het gebied met de seizoenen. In de winter zal er veel sneeuw liggen waar soldaten traag door ploeteren en zullen riveren en meren bevroren zijn. Lekker handig voor Connor aangezien dit extra manieren biedt om missies te spelen.

Grafisch wordt de game een hele sprong voorwaarts. De Anvil engine waarmee de Assassin's Creed-reeks gemaakt wordt heeft een enorme upgrade gekregen. Net zoals in Uncharted worden acteurs volledig gemotioncaptured tijdens het uitspelen van cutscenes om zo uiterst realistische personages te hebben. Alle animaties zijn ook volledig nieuw, niets is gerecycleerd uit de vorige games. Met een nieuwe dynamische camera moet de game er ook cinematischer uitzien dan ooit te voren.

Ook de combat wordt helemaal vernieuwd. Je kan nu menselijke schilden gebruiken en andere contex-gevoelige acties uitvoeren tijdens combat. Verdedigen en counteren zijn nu ook toegewezen door dezelfde knop waardoor het niet meer mogelijk is om altijd te verdedigen en dan te counteren op het moment dat een vijand aanvalt. Tijdens achtervolgingen is het ook mogelijk om mensen uit de weg te ruimen terwijl je loopt, je hoeft dus niet meer te stoppen.

Een hoop veranderingen voor de reeks dus. Assassin's Creed 3 zou wel eens het beste deel in de reeks tot nu toe kunnen worden!

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen