Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste Assassin's Creed Odyssey screenshots gelekt

Op de Sparta-schop.

De eerste screenshots van Assassin's Creed Odyssey zijn online gelekt, een dag voor Ubisoft de game gaat onthullen tijdens zijn E3-persconferentie. Daardoor is nu al deels te zien in hoeverre Oddysey overeenkomt met Origins, en er juist van verschilt.

Duidelijk is dat Odyssey draait op dezelfde engine als Origins, dat voor een deel dezelfde interface gebruikt. Opnieuw heb je een adelaar ter beschikking om het terrein mee te scouten, verzamel je materialen om mee te craften en verdien je ervaringspunten om nieuwe vaardigheden mee te ontgrendelen.

De RPG-elementen lijken dit keer een stuk uitgebreider. Zo zijn er in enkele screenshots dialoog-opties te zien, wat nog niet eerder in Assassin's Creed is voorgekomen. Gekeken naar de kaart lijkt scheepvaart een grotere rol te spelen. Deze versie van Griekenland bestaat grotendeels uit kleine eilandjes, terwijl op de beelden ook weer scheepsgevechten te zien zijn.

Tevens wordt gespeculeerd dat facties een aanzienlijke rol spelen. Een van de screenshots toont een balk met 'nation power', terwijl in een andere afbeelding te zien is hoe je een leger aanvoert. Boven in beeld zien we gekleurde balken in beeld, die aangeven in hoeverre je het andere leger hebt verslagen.

In Assassin's Creed Odyssey speel je als een uitgestoten huurling, die opklimt tot een Spartaanse held. Check morgenavond om 22:00 de volledige aankondiging tijdens de Ubisoft E3-conferentie.

Wil je meer weten? Hier lees je over de Assassin's Creed Odyssey release, trailers, gameplay en alles wat we weten.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties