Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eerste 3DS details

Analog nub, betere graphics, 3D foto's.

Nintendo heeft zijn nieuwe portable systeem voorgesteld: de Nintendo 3DS. Zoals bekend zal het systeem 3D-beelden kunnen weergeven zonder dat de speler een bril moet dragen.

De portable zal sterk verbeterde specs hebben in vergelijking met de DSi. Op de onderste helft van het systeem vinden we een touch-screen zoals dat van de DS, een analogue nub dat Nintendo een 'slide pad' noemt, een D-pad en de A, B, X, Y-knoppen.

De bovenste helft heeft een breed 3D scherm. Er is ook een speciale schuifknop waarmee je de sterkte van het 3D effect kan instellen, of zelfs helemaal kan uitzetten. Het touchscreen kan geen 3D weergeven omdat vingerafdrukken en plekken het effect verminderde.

De 3DS is uitgerust met maar liefst drie camera's. Eéntje die naar de speler kijkt en twee aan de buitenkant van het systeem. Dankzij deze twee camera's kan het systeem 3D foto's maken en weergeven. Ook kan de 3DS films in 3D weergeven, maar Iwata wou nog niets kwijt over specifieke deals met filmstudios.

Nintendo zal ook een gratis online-component verzorgen voor de 3DS. Het systeem kan in slaapmodus nieuwe gegevens ophalen van andere 3DS-systemen en Wifi-omgevingen om nieuwe rankings, ghost data en levels te downloaden voor games die je in je bezit hebt, ook als die specifieke game op dat moment niet in je 3DS zit.

Nintendo gaf nog geen lanceerdatum voor het systeem.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties