Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Een op de drie Switch-gamers speelt Animal Crossing: New Horizon

In de slipstream van Mario Kart 8 Deluxe.

Er zijn wereldwijd al 22,4 miljoen exemplaren van Animal Crossing: New Horizon verkocht. Dat blijkt uit de verkoopcijfers van Nintendo.

Op de officiële website van het Japanse bedrijf zijn onder meer de verkoopcijfers van software op de Switch te lezen. Het gaat daarbij om het aantal verkochte exemplaren tot en met 30 juni 2020.

Wereldwijd zijn er 61,4 miljoen Switch-consoles verkocht. Dat betekent dus dat één op de drie Switch-bezitters ook Animal Crossing: New Horizon aangeschaft heeft. Dat zijn zelfs meer verkochte games dan dat er in totaal GameCube's of Wii U's verkocht zijn.

Op de Switch is momenteel alleen Mario Kart 8 Deluxe meer verkocht. Die game ging namelijk al 26,7 miljoen keer over de toonbank.

Sinds vorige week is de tweede Animal Crossing: New Horizons zomerupdate online. In onze Animal Crossing: New Horizons gids lees je verder alles wat je over de game moet weten.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties