Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Echte bendeleden spreken stemmen Grand Theft Auto V in

"Niets erger dan een acteur die speelt alsof hij stoer is."

Sommige personages uit Grand Theft Auto V zijn ingesproken door daadwerkelijke bendeleden, om de game realistischer te maken. Daarover spreekt Rockstar's "Lazlow" Jones met radiostation WGN.

"Er is niets erger dan een of andere goed-geschoolde stemacteur uit Los Angeles, die heel hard zijn best doet om een stoer bendelid te zijn," zegt Lazlow, "dus zoeken we echt angstaanjagende figuren en vragen we aan ze, 'willen jullie alsjeblieft helpen?'"

In Grand Theft Auto V bestaan verschillende bendes die met elkaar op de vuist gaan, waaronder 'zwarte' en 'latino'-groepen, aldus Lazlow. "Die zijn dus ingesproken door stoere gasten uit El salvador-bendes met fantastische tatoeages. Een van de jongens was letterlijk nog maar een dag uit de gevangenis."

De geïmproviseerde stemacteurs hebben ook bijgedragen aan het script. Lazlow: "Ze lezen het script en zeggen; 'dat zou ik nooit zo zeggen!' Authenticiteit is het belangrijkste, dus dan zeggen we 'okay, maak er dan maar van wat je zelf wil'. Dus ja, het script is vaak op de kop gegaan."

Lazlow is schrijver en producent van Grand Theft Auto V. Gamers kennen hem voornamelijk als radio DJ in Grand Theft Auto III, waar hij Chatterbox FM presenteert. In Grand Theft Auto: Vice City hoorde je hem op V-Rock, in San ANdreas op WCTR en in Grand Theft Auto IV op Integrity 2.0.

Grand Theft Auto V komt op 17 september uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Speel jij Grand Theft Auto V al? Misschien heb je dan iets aan onze GTA 5 cheats om Los Santos extra mee op stelten te zetten.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties