Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Earthbreakers is de spirituele opvolger voor Command & Conquer: Renegade

Verdeel en heers.

Ontwikkelaar Petroglyph Games werkt momenteel aan een spirituele opvolger voor Command & Conquer: Renegade. De nieuwe game heet Earthbreakers en is opnieuw een combinatie van FPS en RTS, waarbij je in mutiplayerwedstrijden van 32 spelers de rol speelt van één soldaat in een grootschalige veldslag.

Command & Conquer: Renegade werd in 2003 uitgebracht door Westwood. Naast een uitstekende singleplayer-campaign was het vooral de multiplayer-modus van die game die herinneringen oproept. Daarin vochten de GDI en de Nod een grootschalige oorlog uit, waarin jij als individu kon bijdragen door onder andere nieuwe units en character classes te kopen en uiteindelijk de vijandige basis te vernietigen.

Cover image for YouTube videoEarthbreakers Teaser Trailer

Earthbreakers volgt diezelfde formule. Deze keer krijg je toegang tot zes verschillende voertuigen, 12 verschillende classes en 11 soorten gebouwen om een grondstof genaamd Vilothyte te ontginnen en je team naar de overwinning te loodsen. De release van de game staat gepland voor 2020.

Petroglyph Games is opgericht door enkele voormalige medewerkers van Westwood en maakte eerder al Star Wars: Empire at War, Rise of Immortals, Grey Goo en Conan Unconquered. Daarnaast werkt de studio momenteel ook aan remastered versies van verschillende Command & Conquer-games.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties