Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Early Access-versie Planetary Annihilation fysiek te koop

Game is nog niet af maar ligt wel in de winkel.

Ontwikkelaar Uber Entertainment heeft met behulp van uitgever Nordic Games diens Early Access-versie van Planetary Annihilation als fysiek exemplaar in nog onbekende winkels gelegd.

Via Reddit-gebruiker 'kamauaf'

Een gebruiker van de sociale nieuwssite Reddit ontdekte de game, waarop gamesite Game Informer verhaal haalde bij Uber Entertainment. Het is niet gebruikelijk dat Early Access-games fysiek te koop zijn.

"De echte vraag is, waarom niet? Men krijgt dezelfde game, enkel eerder," legt regisseur Jan Mavor desgevraagd uit. "We leven in een veranderende wereld en op deze manier hopen we iets nieuws te proberen en te innoveren op het gebied van gamesontwikkeling." Het idee past bij de experimentele attitude van de studio, aldus Mavor.

Mavor: "Het was altijd al de bedoeling om de game fysiek uit te brengen. Gezien Early Access zo goed werkt, benaderde Nordic Games ons om het plan te smeden voor deze vroege fysieke editie. Dat vonden we een cool idee."

Planetary Annihilation is een real-time strategiegame die mogelijk is gemaakt dankzij een succesvolle Kickstatercampagne. De titel is niet meer in bèta maar in gamma, een status die Uber Entertainment ook zelf bedacht. Nog altijd is er nieuwe content voor de game in ontwikkeling, die nog niet als 'af' wordt verklaard.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties