Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Eador: Masters of the Broken World vanaf vandaag beschikbaar

Verover het universum in de remake van de indie hit Eador: Genesis.

Rusland, 2010. Een spel bijna in zijn geheel gemaakt door één man, Alexey Bokulev (die onder andere aan Cossacks en S.T.A.L.K.E.R. heeft gewerkt), getiteld Eador: Genesis verscheen op de markt, gepubliceerd door Snowbird Games. Het was een hit in Rusland en werd massaal gespeeld. Onlangs verscheen het spel op GOG.com in een Engelse vertaling en ook in de westerse wereld heeft het veel lof ontvangen. Het spel combineerde gameplay van diverse fantasie strategie klassieken en wist iets nieuws te creeëren. Het spel doet denken aan Heroes of Might and Magic gecombineerd met Master of Magic en Age of Wonders. Dankzij het succes van Eador: Genesis verschijnt vandaag een remake: Eador: Masters of the Broken World.

De remake is voornamelijk van grafische aard. Eador: Genesis had Old School graphics met geen animaties. Dankzij het succes Eador: Genesis is het nu vormgegeven in een nieuwe graphic engine die de competitie aankan met Might and Magic Heroes VI.

Het spel is vanaf vandaag beschikbaar via Steam en Good Old Games.

Getagged als
Over de auteur
Jelmer Dijkstra avatar

Jelmer Dijkstra

Redacteur

Jelmer speelt bij gebrek aan een sociaal leven al spellen sinds hij kan lopen. Zijn favoriete spellen stammen daarom ook voornamelijk uit de oertijd van gamen.

Reacties