Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA zet FIFA 20 Ultimate Team Moments tijdelijk stop

Ook voetbalkaartjes blijven in hun kot.

Het populaire FIFA 20 Ultimate Team Moments wordt tijdelijk gestopgezet. Dat kondigt EA aan.

Team of the Week Moments was op zijn beurt al een vervanger van het normale Team of the Week dat EA normaal gezien elke week aankondigt voor FIFA Ultimate Team. In Team of the Week promoot EA voetbalspelers die het erg goed doen in hun competitie. Die spelers krijgen in FUT speciale spelerskaarten met een uniek design en betere stats.

Door de coronacrisis zijn alle voetbalcompetities echter stilgelegd, waardoor EA zich nergens op kon baseren voor de normale FUT Team of the Week-spelers. Met Team of the Week Moments wou de ontwikkelaar dat probleem oplossen en keek het naar Team of the Week-spelers die het voorgaande seizoenen heel goed deden in maart.

Aangezien de voetbalcompetities nog niet meteen terug opstarten, voelt EA zich gedwongen om nu ook Team of the Week Moments stop te zetten. Op 29 april startte bijgevolg de laatste Team of the Week Moments-promotie.

EA zal de situatie op 10 juni opnieuw evalueren. Als de voetbalkalender op die datum terug voldoende gevuld is, komt er die dag een Team of the Season So Far-evenement, gevolgd door een verderzetting van de normale Team of the Week-promoties.

Blijft de situatie onveranderd, dan wordt Team of the Week Moments terug opgestart vanaf 10 juni.

Het blijft twijfelachtig of voetbalcompetities op korte termijn terug opstarten. In België, Nederland en Frankrijk is het seizoen officieel afgelopen. In Groot-Britannië gaan er wel nog stemmen op om het seizoen in juni af te werken.

Over de auteur

Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties