Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA wordt uitgever van The Secret World

Focus ligt op PC-versie.

Interessant nieuws bereikte vandaag onze oren. The Secret World, het MMO-project van de Noorse studio Funcom en Ragnar Tørnquist, de man achter zowel The Longest Journey als Dreamfall, zal in samenwerking met Electronic Arts worden uitgegeven.

In tegenstelling tot diens twee vorige MMO-games Age of Conan en Anarchy Online heeft Funcom er ditmaal voor gekozen niet zelf in te staan voor de verdeling van z'n game. Dit zal EA met z'n Partnersprogramma voor zijn rekening nemen.

Beide partijen zeggen opgetogen te zijn over de samenwerking omdat ze elk op hun respectievelijke terrein reeds heel wat ervaring opdeden en dat hopelijk in The Secret World naar voor zal komen.

Slechter nieuws is er voor wie zich sinds de aankondiging in 2007 in de handen zit te wrijven omdat The Secret World één van de weinige MMO-games beloofde te worden die de stap naar Xbox 360 durfde zetten. VG247 kreeg namelijk te horen dat "Er vooreerst op de PC-versie gefocust wordt". Amper verwonderlijk te noemen, aangezien ook de Xbox 360-versie van Age of Conan nog steeds op zich laat wachten.

Een releasedatum voor deze opmerkelijke game waarin donkere fantasie, futuristische elementen, alternatieve realiteiten en mysterieuze complotten centraal staan, blijft vooralsnog uit.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties