Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA wilt Codemasters kopen voor 1,2 miljard dollar

Overbiedt daarmee Take-Two.

De Amerikaanse uitgever Electronic Arts wil graag ontwikkelaar Codemasters kopen voor 1,2 miljard dollar (986,6 miljoen euro). Met dat bod gaat EA boven een eerder bod van Take-Two Interactive. Dat maakt EA zelf bekend.

Codemasters is alvast tevreden met het bod van Electronic Arts. Volgens de ontwikkelaar 'biedt de uitgebreide expertise van die uitgever op het vlak van live-services veel doorgroeimogelijkheden'.

Door de overname zou Electronic Arts reeksen zoals DiRT, Grid en F1 in handen krijgen, net als het talent en de technologieën waarover de Britse ontwikkelaar beschikt. Dankzij beide zaken kan het Amerikaanse bedrijf proberen om de nummer één te worden op vlak van racegames.

Omdat de overname van Codemasters nog niet definitief is, kan uitgever Take-Two Interactive nog altijd een hoger tegenbod doen. Het initiële bod van Take-Two Interactive was 994 miljoen dollar (814,2 miljoen euro) en dateert al van begin november.

Codemasters werd opgericht in 1986 en bracht dit jaar nog racegames zoals F1 2020 en Dirt 5 uit. Meer informatie over die laatste vind je in Carl zijn Dirt 5 review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

DiRT 5

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

F1 2020

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties