Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

FIFA 21 kampt opnieuw met talloze gevallen van racisme

EA belooft beterschap.

Electronic Arts heeft gereageerd op nieuwe meldingen van racisme in FIFA 21. Onze zustersite Eurogamer.net berichtte vandaag over de vele gevallen van racisme in de namen van spelers en teams in de Pro Clubs modus. EA belooft om de in-game manieren om racisme te melden te verbeteren.

Pro Clubs is minder populair dan bijvoorbeeld Ultimate Team, maar net daardoor glippen racistische spelers sneller door de mazen van het net. In Pro Clubs maak je een virtuele speler en vorm je samen met tien anderen een team. Daarbij zijn er echter weinig controles of beperkingen.

Zo misbruiken spelers het systeem door de commentary name voor hun speler aan te passen naar 'negro' of 'banana'. Daarnaast zijn er ook heel wat gevallen van teamnamen die verwijzen naar islamofobe groeperingen zoals de English Defence League (EDL). Volgens verschillende spelers zijn er in elke wedstrijd die ze spelen dergelijke incidenten.

Momenteel zijn er echter weinig mogelijkheden om zo'n gevallen van racisme te rapporteren. Om iemand te rapporteren moet je de game pauzeren, naar de players list gaan en de juiste online ID aanklikken. Dat is echter een weinig intuïtief proces dat in de game zelf niet duidelijk wordt uitgelegd.

Electronic Arts heeft inmiddels gereageerd op het probleem en laat weten dat er sinds de release van FIFA 21 al meer dan 9.000 accounts zijn verbannen voor 'ongepast gedrag'. Nog eens 25.000 spelers hebben een waarschuwing of tijdelijke schorsing gekregen. het bedrijf belooft echter om de komende maanden verder werk te maken van 'betere monitoring en technologie om racisme op te sporen'.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 21

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties