Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA werkte aan nieuwe Road Rash

Bruut filmpje duikt op met de bewijzen.

Het is een klassieker die we vroeger helemaal grijs hebben gespeeld, en onze moeders vonden dat maar niets. We hebben het over Road Rash, een bloederige racer waarin je een lid van een motorbende bestuurde die al zijn tegenstanders van hun motoren kon schoppen, slaan en sleuren. Een prachtige spelervaring uit het begin van de jaren 90, maar sinds de eeuwwisseling hebben we zo goed als niets meer vernomen over deze uitermate coole game.

EA brengt daar verandering in door een filmpje op YouTube te zetten waarin een nieuw deel in beweging te zien is. Het gaat slechts om een concept, maar de gameplay komt duidelijk boven water. Nog steeds lijkt het de bedoeling om bestuurders van hun motor te schoppen, met de toevoeging dat je objecten uit je omgeving als wapen kunt gebruiken. Zo zien we het spelpersonage opeens een snelheidsbord uit de grond rukken om een mede-motard zijn gezicht mee te bewerken.

De nieuwe Road Rash lijkt echter naar de prullenmand doorverwezen te zijn. Het spel was in ontwikkeling bij het ondertussen gesloten EA Warrington. Toch hopen we dat iemand deze titel terug oppikt, want zelfs dit conceptuele filmpje zal er al ongelofelijk vet uit!

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen