Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA werkt aan een actiegame in de stijl van Assassin's Creed

Met Jade Raymond aan het roer.

Electronic Arts werkt met voormalig Assassin's Creed-producent Jade Raymond aan een soortgelijke actiegame. Dat meldt gamesite GameSpot in een reportage.

Raymond verliet eind vorig jaar Ubisoft om vervolgens bij Electronic Arts aan de slag te gaan. Bij Ubisoft overzag Raymond verschillende Assassin's Creed- en Splinter Cell-games.

Bij EA staat Raymond nu aan het hoofd van Motive, haar eigen studio. Dit bedrijf werkte aanvankelijk samen met Dead Space-maker Visceral Games aan een nog onbekende Star Wars-titel.

"We zijn nooit echt actief geweest in het action adventure-genre," aldus EA-topman Blake Jorgensen. "Hiermee verwijs ik naar games in de stijl van Assassin's Creed. Een open wereld met de nadruk op singleplayer. Onlangs hebben wij Jade Raymond aangenomen. Zij werkt op dit moment samen met haar studio aan een game in het action-genre."

Zowel de titel van de game als een mogelijke releasedatum zijn op dit moment nog niet bekend.


Nog even tijd? Lees dan ook:

Over de auteur
Johnny van Spronsen avatar

Johnny van Spronsen

Barbaar

Johnny is killer dan het staal dat zijn tegenstanders doorklieft. Hij verplettert vijanden, drijft de overlevenden lachend voor zich uit en luistert met plezier naar de klaagzang van de verliezers.

Reacties