Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA stelt release nieuwe Need For Speed uit

Haastige spoed is zelden goed.

Electronic Arts stelt de release van de nieuwe Need for Speed met mogelijk een jaar uit. Dat heeft de studio aan Polygon laten weten.

De voornaamste reden daarvoor is dat Criterion Games eerst gaat bijspringen bij de ontwikkeling van de nieuwe Battlefield-game die momenteel door DICE ontwikkeld wordt. Het moederbedrijf EA hoopt met die bundeling van krachten de shooter voor het einde van het fiscaal jaar (31 maart 2022) uit te brengen.

Volgens Electronic Arts' chief studio officer Laura Miele spelen de werkomstandigheden tijdens de coronapandemie en de overname van Codemasters ook mee. Het is vooralsnog niet duidelijk of de nieuwe Need for Speed überhaupt nog in 2022 uitkomt.

Vorig jaar maakte de uitgever bekend dat Criterion Games de nieuwe Need for Speed-game ontwikkelt. Het volgt daarmee Ghost Games op die verantwoordelijk was voor de laatste drie NFS-games.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties