Skip to main content

EA Sports FC24 coverafbeelding onthuld

En niet iedereen is even enthousiast...

A close-up crop of Riquelme, Saka, Drogba, Pirlo, and Leicy Santos
Image credit: EA Sports / Eurogamer

EA Sports heeft de coverafbeelding onthuld voor de Ultimate Edition van EA Sports FC24, de opvolger van FIFA. Terwijl bij de voorgangers steeds één of maximum twee spelers op de cover prijkten, krijg je deze keer een hele waaier aan oude en nieuwe vedetten.

De fans zijn echter lang niet allemaal enthousiast over de afbeelding. Die is in de game engine gemaakt, en het resultaat is niet bij iedereen even geslaagd. Zo hebben bijvoorbeeld Andrea Pirlo en Marcus Rashford wel heel onnatuurlijke gelaatsuidrukkingen.

EA Sports FC24 cover art, featuring four rows of a total of 31 players, standing and kneeling between the FC24 logo.
Image credit: EA Sports

Daarnaast ontbreken enkele grote sterren zoals Messi, Ronaldo en Mbappé volledig. Het is mogelijk dat een van hen op de cover van de Standard Edition prijkt, maar evengoed kan er een licentieprobleem zijn voor sommige spelers.

Via Twitter zijn alvast de nodige parodieën opgedoken waarin onder andere vergelijkingen met decennia oude games worden gemaakt. Benieuwd of EA hier nog een antwoord op heeft.

Later deze week krijgen we in elk geval meer van de game te zien. Op 13 juli vindt er een nieuwe EA Sports FC24 livestream plaats.

Read this next