Skip to main content

EA Sports FC 24 Ultimate Team – Wat is er nieuw?

Je échte droomteam.

Ultimate Team is al vele jaren de meest gespeelde modus in EA’s langlopende voetbalreeks. FIFA Ultimate Team wordt nu EA Sports FC Ultimate Team, en editie ’24 lijkt enkele belangrijke wijzigingen voor de modus met zich mee te brengen.

Hieronder vind je enkele van de meest belangrijke nieuwtjes die je moet weten voor je succesvolle team in EA Sports FC 24 Ultimate Team:

EA Sports FC 24 Evolutions, Chemistry, Icons en meer - De eerste EA Sports FC24 in-game videoBekijk op YouTube

EA Sports FC 24 Evolutions – Wat zijn Ultimate Team Evolutions?

Een van de grootste en belangrijkste nieuwigheden in Ultimate Team zijn de zogenaamde Evolutions. Volgens EA is dit een enorme wijziging aangezien spelers vroeger altijd over dezelfde voetballers beschikten: iedereen had uiteindelijk dezelfde Haaland, dezelfde Messi, etc. Dankzij Evolutions kun je spelers nu gaandeweg upgraden en jouw eigen unieke versie van een voetballer maken.

Zodra je een Evolution voor een speler activeert, houdt de game in de gaten wat je er allemaal mee doet. Weet je bepaalde criteria te vervullen en bepaalde doelstellingen te halen, dan krijgt de speler een permanente ‘stat boost’.

EA Sports FC 24 Evolutions, Chemistry, Icons en meer - Evolutions gaan alles flink opschudden

Daardoor blijven je favoriete spelers niet enkel relevant, maar kun je ook jouw eigen versies van spelers uitbouwen. Je kunt bijvoorbeeld EA Sports FC 24 Play Styles aan bepaalde spelers toevoegen.

Er zijn tot slot ook visuele aspecten. Een speler met een Evolution heeft een typerende donkergroene achtergrond, wat jouw gepersonaliseerde ‘touch’ weergeeft. Er lijken ook bepaalde partnerschappen te zijn, zoals het toevoegen van een Nike-logo aan een van jouw favoriete spelers.

EA Sports FC 24 Evolutions, Chemistry, Icons en meer - Vrouwelijke spelers gaan een grote impact hebben

EA Sports FC 24 vrouwelijke spelers – Wat is de impact van vrouwelijke spelers in Ultimate Team?

Je kunt in EA Sports FC 24 vrouwelijke spelers aan je Ultimate Team toevoegen. Dat is misschien wel een van de markantste toevoegingen in jaren. Een volledig vrouwelijk of mannelijk team is niet noodzakelijk – hybride teams zijn perfect mogelijk.

De statistieken van vrouwelijke spelers worden berekend op dezelfde manier als mannelijke spelers. Die baseren zich op bestaande prestaties en gebeurtenissen op het veld.

Volgens EA is dit de logische volgende stap voor Ultimate Team nu vrouwenvoetbal ook in het echte leven belangrijk wordt. Het zorgt er ook voor dat de meer diverse fanbase (waaronder meer vrouwelijke spelers dan ooit) hun droomteam kunnen bouwen.

EA Sports FC 24 Evolutions, Chemistry, Icons en meer - Heb je al gemerkt dat Haaland de ster van de show is?

EA Sports FC 24 Chemistry – Wat is Ultimate Team Chemistry?

Chemistry is al veel langer een bekend systeem voor Ultimate Team. Bepaalde spelers creëren synergie met elkaar. Door de juiste spelers op te stellen die bijvoorbeeld voor hetzelfde team spelen of dezelfde nationaliteit hebben, kun je flinke bonussen vrijspelen.

Vrouwelijke spelers hebben daar ook een impact op. Een nieuwe opportuniteit is bijvoorbeeld dat een man en een vrouw van hetzelfde team (bv. Chelsea) sterke Chemistry creëren.

EA Sports FC 24 Evolutions, Chemistry, Icons en meer - Chemistry moet dit jaar flexibeler zijn

EA Sports FC 24 Icons – Wat is er nieuw met Icons?

Icons zijn iconische spelers van weleer, die een enorme impact hadden op de voetbalcultuur. Denk daarbij aan iconen zoals Pelé, Maradona, en anderen.

Een veelgehoorde kritiek echter was dat Icons tot nu toe te weinig impact hadden op je team in Ultimate Team, vooral door hun lage Chemistry. Dat is nu gewijzigd. Icons kunnen sterke Chemistry opleveren, bijvoorbeeld doordat ze tot hetzelfde team behoren als andere spelers. Daardoor moeten Icons meer worden dan enkel hebbedingen, maar ook echt waardevolle toevoegingen aan je hele team.

EA Sports FC 24 Evolutions, Chemistry, Icons en meer - Crossplay is nog steeds niet aan de orde voor Ultimate Team

EA Sports FC 24 Ultimate Team Crossplay – Is er Crossplay in Ultimate Team?

Crossplay betekent dat spelers op verschillende platformen samen kunnen spelen. Dat is ideaal wanneer jij bijvoorbeeld op PlayStation speelt, maar je vrienden allemaal een Xbox hebben.

Voor EA Sports FC 24 Ultimate Team kunnen we duidelijk zijn: nee, er is geen Crossplay beschikbaar. Electronic Arts heeft duidelijk vermeld dat er Crossplay komt voor de Clubs-modus, maar niet voor Ultimate Team. Je moet dus binnen je eigen platform blijven om andere spelers voor Ultimate Team te vinden.

Read this next