Skip to main content

EA pakt FIFA 21 Squad Battles glitch aan

Glitch krijgt rode kaart.

FIFA 21 kampte de laatste tijd met een glitch in Squad Battles die spelers wedstrijden liet winnen zonder dat ze er iets voor hoefden te doen. Electronic Arts heeft de glitch intussen opgelost voor de pc, de consoles volgen spoedig.

Spelers konden de glitch gebruiken door eerst te scoren en er nadien voor te zorgen dat alle tegenstanders op hun eigen helft stonden. Eens ze daarin slaagden, speelden ze de bal terug naar de keeper.

Bekijk op YouTube

Die paste de bal daarna naar de cornervlag waardoor die vast komt te zitten, Dat verstoorde de AI dusdanig, waardoor je gewoon kon wachten op het fluitsignaal. Bij aanvang van de tweede helft deden spelers het bovenstaande opnieuw, waardoor winnen kinderspel werd.

Het probleem werd voor het eerst aangekaart via Reddit. Omdat je dankzij de glitch makkelijk en sneller packs en coins kon verdienen in FIFA Ultimate Team, begonnen spelers deze al snel uit te buiten. Hoewel het grinden sneller gaat dankzij deze methode, hadden een aantal spelers er genoeg van. Die frustraties ontgingen Electronic Arts niet, waarop de studio besloot om er iets aan te doen.

Naast een glitch verhelpen, maakte Electronic Arts eerder deze week ook het FIFA 21 Team Of The Year bekend. Dat team is samengesteld aan de hand van fans die konden stemmen op hun favoriete spelers.

Read this next