Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA pakt FIFA 21 Squad Battles glitch aan

Glitch krijgt rode kaart.

FIFA 21 kampte de laatste tijd met een glitch in Squad Battles die spelers wedstrijden liet winnen zonder dat ze er iets voor hoefden te doen. Electronic Arts heeft de glitch intussen opgelost voor de pc, de consoles volgen spoedig.

Spelers konden de glitch gebruiken door eerst te scoren en er nadien voor te zorgen dat alle tegenstanders op hun eigen helft stonden. Eens ze daarin slaagden, speelden ze de bal terug naar de keeper.

Die paste de bal daarna naar de cornervlag waardoor die vast komt te zitten, Dat verstoorde de AI dusdanig, waardoor je gewoon kon wachten op het fluitsignaal. Bij aanvang van de tweede helft deden spelers het bovenstaande opnieuw, waardoor winnen kinderspel werd.

Het probleem werd voor het eerst aangekaart via Reddit. Omdat je dankzij de glitch makkelijk en sneller packs en coins kon verdienen in FIFA Ultimate Team, begonnen spelers deze al snel uit te buiten. Hoewel het grinden sneller gaat dankzij deze methode, hadden een aantal spelers er genoeg van. Die frustraties ontgingen Electronic Arts niet, waarop de studio besloot om er iets aan te doen.

Naast een glitch verhelpen, maakte Electronic Arts eerder deze week ook het FIFA 21 Team Of The Year bekend. Dat team is samengesteld aan de hand van fans die konden stemmen op hun favoriete spelers.

Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties