Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA: 'microtransacties blijven bestaan in Star Wars Battlefront 2'

'Niemand wil een roze Darth Vader.'

Electronic Arts-topman Blake Jorgensen heeft onlangs op een conferentie van financiële dienstverlener Credit Suisse uitleg gegeven over de toekomst van microtransacties in Star Wars Battlefront 2.

Jogenson meldt onder andere dat de uitgever 'het idee van microtransacties' nog niet opgeeft. Electronic Arts heeft echter nog niet besloten wanneer de microtransacties in Star Wars Battlefront 2 weer worden geactiveerd.

"We kijken momenteel aandachtig naar de manier waarop de game wordt gespeeld. Zijn er modi in de game waar microtransacties interessante toevoegingen zijn? Wat zeggen consumenten over de game? We luisteren constant naar feedback uit de gemeenschap."

De topman geeft ook aan dat Electronic Arts de negatieve reacties op de microtransacties in Star Wars Battlefront 2 niet heeft zien aankomen. "We hebben de transacties onvoldoende getest om de uiteindelijke reacties te begrijpen."

Jorgensen legt verder uit dat er wordt gekeken naar andere content voor de loot boxes in Star Wars Battlefront 2. De topman meldt echter dat de introductie van cosmetische items een probleem kan vormen voor de 'Star Wars canon.'

"We proberen altijd trouw te blijven aan de stijl en het uiterlijk van Star Wars. Cosmetische items in Star Wars Battlefront 2 kunnen al snel de canon in de war gooien. Niemand wil bijvoorbeeld een roze Darth Vader zien. Dat klopt gewoon niet."

"We werken momenteel samen met Lucasfilm aan mogelijke cosmetische items. Dat proces is echter een stuk trager dan bij een van onze eigen IP's. Star Wars-fans willen namelijk realisme", zo meldt Jorgensen.

Zowel Star Wars Battlefront 2 als Electronic Arts liggen al enige tijd onder vuur. Zo doet de Belgische kansspelcommissie onderzoek naar de loot boxes in Star Wars Battlefront 2. Een Belgische minister heeft ook loot boxes veroordeeld.

Johnny zijn Star Wars Battlefront 2 review lees je nu op de site.

Over de auteur

Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen