Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA: 'Mass Effect-trilogie krijgt geen remaster'

Deze galactische cyclus herhaalt zich niet.

Electronic Arts heeft geen plannen voor een remaster van de Mass Effect-trilogie. In een interview met IGN ontkent Electronic Arts-baas Peter Moore eerdere geruchten over een dergelijk project.

Volgens Moore kan een Mass Effect remaster 'snel een hoop geld opleveren' en hebben 'duizenden mensen mij hierover ondervraagd.' Toch ziet de uitgever op dit moment af van een dergelijk project.

"Wij willen vooral verder blijven doorgroeien," zegt Moore. "BioWare is op dit moment bezig met een kleine game genaamd Mass Effect: Andromeda. Wij kunnen ons geen afleiding permitteren."

Volgens Moore wordt er niet aan een remaster gewerkt vanwege gebrek aan manskracht. "Hebben wij teams over met niets om handen die zoiets kunnen doen? Nee. En wij willen ons richten op de toekomst", aldus Moore.

Bekijk op YouTube

Moore reageert hiermee op eerdere geruchten over een heruitgave van de sci-fi trilogie. Deze geruchten doken op na uitspraken van Moore's collega Patrick Soderlund. Hij besprak vorige maand de mogelijkheid van een Mass Effect remaster.

"Om eerlijk te zijn is dat iets wat wij overwegen. Ik kan op dit moment niets vertellen, maar je kunt ervan uitgaan dat wij waarschijnlijk bedrijven als Activision [dat op dit moment aan Call of Duty: Modern Warfare Remastered werkt] volgen."

Het aankomende Mass Effect: Andromeda speelt zich af in een ander sterrenstelsel dan de oorspronkelijke trilogie. De game vertelt een op zichzelf staand verhaal dat losstaat van keuzes aan het einde van Mass Effect 3. De Mass Effect: Andromeda release is begin 2017.

Meer over de game weten? Lees dan ons overzicht van alle Mass Effect Andromeda info die tot nu toe bekend is.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Mass Effect

PS3, Xbox 360, PC

Mass Effect 2

PS3, Xbox 360, PC

See 3 more

Mass Effect 3

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii U, PC

Awaiting cover image

Mass Effect Trilogy Edition

PS3, Xbox 360, PC

Mass Effect: Andromeda

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Samuel Bom avatar

Samuel Bom

Redacteur

Besteedt zijn tijd aan games, boeken, koffie en schrijfsels. Kent de kaart van Hyrule uit zijn hoofd en verloor ooit in Quake van zijn kat.
Reacties