Skip to main content

EA maakt Tsumuji voor de DS

Zou "Whirlwind" betekenen in het Engels.

De Tokyo Game Show 2009 komt erg dichtbij, maar ontwikkelaar en uitgever EA wacht niet totdat het feest binnen enkele dagen helemaal losbarst. Zopas gaf het bedrijf in Japan een persconferentie waarbij ze heel wat titels lieten zien die men in Azië van EA mag verwachten. Het overgrote merendeel van het aangekondigde kregen wij al te zien op de voorbije E3 en GamesCom, maar EA had blijkbaar een verrassing achter de hand.

Bij de aanvang van de conferentie kondigde men namelijk Tsumuji voor de DS aan, een spel dat qua stijl en gameplay erg doet denken aan de laatste draagbare Zelda-titel. In Tsumuji (wat vertaald "wervelwind" zou betekenen) zullen spelers kerkers moeten verkennen en tegen monsters moeten vechten.

Er zijn duidelijk nog niet veel details bekend over het spel, maar daar zal de komende dagen hoogstwaarschijnlijk wel verandering in komen. Voorlopig kunnen we enkel zeggen dat de beelden ons doen denken aan de avonturen van Link, wat niet noodzakelijk slecht hoeft te zijn. Kijk maar naar Dante's Inferno dat er erg veelbelovend uitziet, maar eigenlijk ook een kloon van God of War is.

Read this next