Skip to main content

EA maakt inhoud FIFA Ultimate Team Packs zichtbaar met Preview Pack

Weg verrassing.

De nieuwste update voor FIFA 21 brengt een opvallende wijziging met zich mee. Als onderdeel van het Festival of FUTball, dat vandaag van start gaat, lanceert de uitgever namelijk Ultimate Team Preview Packs.

Ultimate Team Preview Packs zijn - zoals de naam wellicht doet vermoeden - transparant. Wanneer je op 'Preview Pack'-knop duwt, zie je met andere woorden welke spelers en andere items zich in dat welbepaalde Pack bevinden. De implementatie van de Preview-feature stelt spelers dus in staat om een geïnformeerde keuze te maken alvorens ze tot een eventuele aankoop overgaan en haalt de 'surprise mechanic' van doorsnee Packs onderuit.

Het gebruik van loot boxes in videogames ligt reeds geruime tijd onder vuur, waaronder in België en Nederland. In België bijvoorbeeld, kun je geen FIFA Points aanschaffen om Packs te openen. Hoewel de transparante Preview Packs momenteel slechts tijdelijke content vormen, is dit niet de eerste keer dat EA met zijn 'monetization'-model experimenteert. Een voorbode voor FIFA 22?

De FIFA 22 release is nabij. Als je niet kan wachten, dan heb je waarschijnlijk wel interesse in de FIFA 22 Early Access waarmee je de game al vroeger kan spelen. We hebben ook uitgebreide informatie over wat er allemaal nieuw is aan de FIFA 22 gameplay, het nieuwe FIFA 22 FUT, de FIFA 22 Career Mode en natuurlijk ook FIFA 22 Volta. Ook zijn de eerste FIFA 22 Player Ratings er, met de Bundesliga ratings, La Liga ratings, Premier League ratings, Serie A ratings en Ligue 1 ratings. Als je nog specifieker wil gaan, hebben we zelfs overzichten van de beste middenvelders, beste aanvallers, beste keepers, beste verdedigers en beste talenten voor je. Vergeet ook zeker niet dat de FIFA 22 Web app ontzettend handig is!

Read this next