Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA krijgt rechten voor Star Wars games

Zeker drie studio's zullen aan nieuwe titels mogen werken.

EA krijgt de rechten om exclusief games rond het Star Wars universum te ontwikkelen, dat maakte het bedrijf bekend via een persbericht.

Hoeveel geld er precies is uitgewisseld tussen beide partijen zal je waarschijnlijk nooit te weten komen, maar vanaf vandaag zal Electronic Arts alle Star Wars spellen ontwikkelen voor Disney. Er werden ook meteen drie studio's aangewezen die aan titels zullen werken: BioWare (Mass Effect, Dragon Age), Visceral (Dead Space, Dante's Inferno) en DICE (Battlefield).

Wat kunnen deze studio's betekenen voor de games in het Star Wars universum? BioWare onderhoudt momenteel al de MMO Star Wars: The Old Republic, maar zou in de toekomst nog wel enkele rollenspellen rond The Force kunnen maken. Een volgende Star Wars: Jedi Knight of Star Wars: Knights of the Old Republic misschien?

Visceral is vooral bekend van de horrortitels uit de Dead Space reeks. Griezelige games zijn schaars in het gamma van Star Wars spellen, maar daar kan de volgende jaren dus verandering in komen. Of een hack and slasher à la Star Wars: The Force Unleashed, dat behoort ook nog steeds tot de mogelijkheden.

Wat DICE voor Star Wars kan betekenen is vrij duidelijk. Fans vragen al jaren om een nieuwe Star Wars: Battlefront en de Battlefield games zitten daar niet zo erg ver vanaf. Mogelijk krijg je dus toch nog de kans om massale veldslagen in George Lucas' universum na te spelen op je (next-gen?) console.

Getagged als
Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties