Skip to main content

EA koopt Titanfall-ontwikkelaar Respawn Entertainment

Begin van het einde?

Uitgever Electronic Arts koopt Titanfall-ontwikkelaar Respawn Entertainment. Het bedrijf betaalt 151 miljoen contant, 164 miljoen in aandelen en een maximum van 140 miljoen exta als er bepaalde prestatie mijlpalen worden gehaald.

In het persbericht staat ook dat Respawn momenteel aan drie games werkt. De eerder aangekondigde Star Wars-game, een VR-game voor de Oculus Rift en een nieuwe game in de Titanfall-serie.

Vooral dat laatste komt als een verrassing aangezien de uitgever eerder aangaf dat de verkoopcijfers van Titanfall 2 beneden de verwachtingen zijn. Respawn gaf later zelf aan dat Titanfall 2 zijn verkooppotentieel niet heeft gehaald.

Bekijk op YouTube

Het nieuws is een opvallende ontwikkeling aangezien Electronic Arts al meerdere opgekochte studio's vroegtijdig heeft gesloten. Dat gebeurde onder andere met Origin Systems, Westwood Studios en Bullfrog Productions.

Onlangs heeft de uitgever nog Dead Space-ontwikkelaar Visceral Games gesloten. De Star Wars-game die daar al drie jaar in ontwikkeling was wordt aangepast. De ontwikkeling van de game is ondergebracht bij EA Worldwide Studios.

Read this next