Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA kondigt Ultima Forever aan

Gratis te spelen MMO van BioWare.

Electronic Arts heeft Ultima Forever uit de doeken gedaan en er direct een website voor gelanceerd. De game is een gratis te spelen MMORPG in ontwikkeling bij BioWare. Deze valt onder EA's Play 4 Free label, net zoals Battlefield Heroes.

"De eerste grote Westerse RPG is liefdevol hersteld met Ultima Forever - keer terug naar de Ultima serie in BioWare's cross-platform action RPG," is op de website te lezen. Hier zijn ook afbeeldingen te zien van de vechter- en magiër-klasse, de twee klassen waar spelers uit kunnen kiezen. Op de website kun je je ook inschrijven voor de beta.

De Ultima franchise is voornamelijk bekend van Ultima Online. Deze game lanceerde in 1997 en is een van de belangrijkste pilaren geweest voor het MMO-genre. De game wordt nog steeds door velen gespeeld. Richard Garriott, de grote man achter Ultima Online, werkt niet mee aan Ultima Forever. Hij werkt met zijn eigen ontwikkelstudio aan zijn eigen spirituele opvolger: Ultimate RPG/New Brittania.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen