Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA heeft grootse plannen voor Spore

TV-reeks en een bioscoopfilm?

Binnenkort ligt Spore in de winkels en dat zullen we geweten hebben. EA wist met de reeds verschenen Creature Creator al een heuse hype te lanceren en het ziet ernaar uit dat de Spore-gekte niet snel zal stoppen.

Volgens Will Wright, het brein achter Spore en dat andere spel, The Sims, zal EA proberen om met zijn nieuwste creatie verder te gaan dan games alleen. "Televisie, films, bedenk het en Spore zou er binnenkort wel eens kunnen opduiken. We willen deze fanchise zo ver trekken dat zelfs mensen die nooit games spelen Spore leren kennen.", aldus de duidelijk enthousiaste Wright.

Heel verwonderlijk is dit allemaal niet, gezien we al langer dan vandaag weten dat EA plannen heeft om haar activiteiten uit te breiden richting andere sectoren. Zo werkt men bij 20th Century Fox op dit moment aan een film rond The Sims, zal kleiner broertje MySims een eigen TV-reeks krijgen en valt er nu al een korte animatiefilm rond Dead Space via het internet te downloaden.

Wij vinden dit alles wel OK, zolang de spellen waarop de TV-reeksen en films gebaseerd zijn maar kwalitatief van een degelijk niveau blijven.

Getagged als

Reacties