Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA haalt Russische teams uit FIFA 22

In navolging van de echt voetbalwereld.

Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne verwijdert Electronic Arts alle Russische teams uit FIFA 22. Zowel de clubs uit de Premjer-Liga als de Russische nationale ploeg zijn niet langer beschikbaar. EA volgt daarmee het voorbeeld van de FIFA en UEFA die eerder al de Russische teams verbanden uit hun competities.

In een bericht op Twitter laat EA weten solidair te zijn met de mensen in Oekraïne en op te roepen tot een einde aan de invasie. De verbanning van de teams geldt zowel voor FIFA 22, FIFA Mobile als FIFA Online.

Ook voor ijshockeygame NHL 22 heeft EA dezelfde beslissing genomen. Daar zijn Russische teams eveneens niet langer speelbaar. Ook in de echte sportwereld worden momenteel zware sancties genomen. Zo verhuist de finale van de Champions League van Sint-Petersburg naar Parijs en zijn alle sponsordeals met Gazprom opgezegd.

Het valt nog af te wachten of deze beslissing zich ook doorzet in FIFA 23, of welke naam de opvolger van FIFA 22 ook krijgt. Er zijn immers geruchten dat de serie vanaf dit jaar EA Sports FC heet.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 22

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties