Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA haalt fitness items uit FIFA 21 Ultimate Team

Genoeg getraind.

EA Sports heeft via een nieuwe trailer FIFA 21 Ultimate Team officieel voorgesteld. Daarbij laat de ontwikkelaar ook weten dat de niet langer hoeft te vrezen voor fitness items en training items in je card packs. Die verdwijnen immers uit de game.

Vooral fitness items waren al lang een doorn in het oog voor veel spelers. Doorheen het seizoen was je immers verplicht om die in te zetten om je spelers fit te houden. Vele FIFA-spelers zagen dit echter als een straf voor het inzetten van hun beste spelers en een goedkope manier van EA om card packs te vullen.

Volgens EA was het oorspronkelijk de bedoeling van fitness "om je aan te moedigen om te roteren met je team en een vorm van management te introduceren in de game". De fanbase zag het echter anders, waardoor de stat nu uit de game verdwijnt. Fitness en Player Stamina blijven wel een belangrijke rol spelen tijdens wedstrijden.

Ook training items met eenmalige stat boosts verdwijnen uit de game. Die werden door veel spelers gewoonweg niet gebruikt, maar namen wel plaats in in card packs.

Ten slotte worden ook healing items vereenvoudigd. Vanaf nu heb je geen speciale kaarten meer nodig voor specifieke blessures. Er zijn enkel nog common en rare items die je voor elke blessure kunt gebruiken. Common items verminderen de duur van een blessure met twee wedstrijden, rare items met vijf wedstrijden.

Wil je meer weten over de game? Op onze site lees je alles over de FIFA 21 gameplay.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties