Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA geeft online passes gratis weg

"Alle oude games krijgen gratis online passes."

Electronic Arts stelt haar online passes gratis beschikbaar. Het proces is over enkele weken klaar.

Met een online pass kunnen gamers online spelen. Elk nieuwe exemplaar van een spel heeft een code voor de online pass. Deze code werkt eenmalig. Een gamer met een tweedehands spel waarvan de code al gebruikt is, moet dus een nieuwe online pass aanschaffen om online te gaan. Op deze manier ontving de uitgever toch geld aan tweedehands verkopen.

EA meldde eerder geen online passes te koppelen aan haar toekomstige spellen na negatieve feedback van de consument. Nu blijkt EA de online passes van eerder verschene spellen met terugwerkende kracht gratis te maken. Dit proces duurt enkele weken. EA vraagt om geduld maar verzekert in haar Online Pass FAQ dat alle online passes gratis via de PlayStation Store en Xbox Live Marketplace beschikbaar worden. EA Sports spellen zijn als eerste aan de beurt, de rest volgt daarna.

NeoGAF gebruikers vonden dat, op de Xbox Live Marketplace, online passes voor Bulletstorm, Kingdoms of Amalur: Reckoning, Medal of Honor en Shift 2 Unleashed gratis te downloaden waren (voorheen kostten ze 800 Microsoft Punten, ongeveer 10 euro). Ook is enkele downloadable content voor niks te downloaden: de Stone Prisoner uit Dragon Age: Origins, de Black Emporium van Dragon Age 2 en de Mass Effect 2 Cerberus Pass.

Read this next