Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA en Fox transformeren Spore tot film

Grote namen werken mee aan project.

Terwijl Spore uiteindelijk niet het succes is geworden waarop we allemaal hadden gehoopt lijkt uitgever EA toch vastberaden om hun inventieve avontuur verder uit te bouwen. Zo blijkt vandaag dat ze een samenwerking met Twentieth Century Fox zijn aangegaan om Spore te transformeren tot een geanimeerde film.

Eigenlijk deed dit nieuws ons niet veel, totdat we te zien kregen wie er allemaal meewerkt aan het project. Allereerst is er Chris Wedge, een man die deels verantwoordelijk is voor de volledige Ice Age-reeks. Ook Greg Erb en Jason Oremland hangen blijkbaar van aan de film rond Spore. Beide heren leggen momenteel de laatste hand aan 'The Princess and the Frog', een gloednieuwe prent van Disney waarmee men terug naar de roots van de tekenfilm gaat. Beide heren verzorgen het script voor Spore - The Movie.

Het eigenlijke produceren van film ligt in handen van Blue Sky Studios die we eveneens kennen als de jongens en meisjes achter Ice Age. Zelf geeft Wedge aan dat hij "altijd op zoek is naar nieuwe werelden om te transformeren tot een animatiefilm". Meer zelfs, de man denkt dat Spore in alle opzichten alles in huis heeft om tot iets origineels om te toveren.

Persoonlijk hadden wij nog het meeste plezier met de creature creator, en lieten we het eigenlijke spel grotendeels voor wat het was. Benieuwd hoe men dat in een film zal weergeven...

Reacties