Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA denkt aan het milieu

En maakt komaf met handleidingen.

EA liet weten dat het in een poging om milieubewuster games te publiceren niet langer papieren handleidingen bij z'n games zal voegen. In plaats daarvan zullen ze digitaal aanwezig zijn op het schijfje of kan je ze downloaden vanop hun website.

Daarnaast worden vanaf nu ook alle doosjes uit milieuvriendelijker materiaal gemaakt zodat de constructie ervan minder energie vraagt.

Goeie zet of stelt dit games van €50-60 gelijk aan de budgetversie waarvan we intussen gewoon zijn er geen handleiding bij te krijgen? Echte groene jongens doen er trouwens beter aan hun games meteen via een downloadservice als Xbox Live of Steam in huis te halen.

Mij doet het vooral terugdenken aan de vervlogen tijden waarin de gewone versie van een game -er bestond toen niet zoiets als een 'special edition- gepaard ging met foldertjes, boekjes, kaarten tot zelfs heuse woordenboeken. Dat lijkt allemaal ingeruild te zijn voor deluxe edities die crappy DLC, een nachtkijker of een beeldje van een lightcycle bieden in ruil voor een al minstens even deluxe prijskaartje. Over kleuren en smaken valt niet te twisten, maar ik weet heus wel betere manieren om m'n zuurverdiende centjes uit te geven.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties