Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA brengt Medal of Honor terug

Draait rond hedendaagse conflicten.

Het gerucht deed al geruime tijd de ronde, maar vandaag laat EA dan eindelijk officieel weten dat Medal of Honor, de bekende FPS-reeks, in 2010 zal terugkeren. In tegenstelling tot alle voorgaande games, met 'Airborne' als laatste iteratie, zal het spel niet draaien rond de Tweede Wereldoorlog, maar gebruikt EA hedendaagse conflicten als inspiratie.

"Toen we hadden beslist dat we Medal of Honor gingen heruitvinden, hebben we meteen besloten dat we trouw wouden blijven aan de onderliggende roots van de reeks. Authenticiteit en respect voor de soldaten blijven kernwoorden voor ons, maar deze keer plaatsen we deze in een hedendaagse setting," aldus Greg Goodrich, executive producer binnen het team dat werkt aan Medal of Honor.

Het spel zal de speler in Afghanistan plaatsen, waar ze deel zullen uitmaken van de Tier 1 Operators. Dit is een fractie binnen de US Special Operations, en in Medal of Honor zullen we enkele van hun meest bloedstollende missies naspelen. "We zijn erg trots dat we hebben mogen samenwerken met de mensen die daadwerkelijk in Afghanistan hebben gezeten," vertelde Goodrich.

Aan het roer staan deze keer twee verschillende studio's. Het singleplayer gedeelte neemt EALA voor zijn rekening, terwijl de multiplayer van Medal of Honor in handen is van EA DICE, de mensen die we kennen van de Battlefield reeks. Medal of Honor zal in de loop van 2010 voor de PlayStation 3, Xbox 360 en pc verschijnen.

Getagged als

Reacties