Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

EA bevestigt: "vijftigtal FIFA Ultimate Team traders gehackt"

De bal gaat aan het rollen.

Electronic Arts bevestigd na een intern onderzoek dat er wel degelijk verschillende FIFA Ultimate Team traders zijn gehackt. Volgens EA hebben de hackers een vijftigtal vooraanstaande traders opgelicht.

Verschillende Ultimate Team traders trokken vorige week al aan de alarmbel. De hackers zouden zich bij de klantendienst van EA hebben voorgedaan als de traders en zo toegang tot de accounts hebben verkregen. Alle slachtoffers waren dan ook hun FIFA Points en coins kwijt.

Cover image for YouTube videoFIFA 22 | Official Launch Trailer: HyperMotion Begins

EA bevestigt nu dat de hackers inderdaad op die manier de normale two-factor authentication hebben omzeild. Het bedrijf is momenteel de getroffen accounts aan het identificeren en verontschuldigt zich alvast voor het ongemak.

EA belooft daarnaast ook actie om gelijkaardige incidenten in de toekomst te vermijden. Zo zullen EA Advisers in de toekomst een betere opleiding krijgen om phishing te herkennen, worden er extra stappen toegevoegd aan het account ownership verification process, en krijgt de customer experience software een update.

De volledige verklaring vind je op de EA website.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 22

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties