Skip to main content

E3-gerucht: Silent Hills is een Xbox One-exclusive

UPDATE: Xbox-topman zegt nee.

UPDATE: Xbox-topman Phil Spencer ontkent dat Silent Hills een Xbox One-exclusive is. "Sorry, het is niet waar. Ik weet niet precies waar dit gerucht vandaan komt, maar ik wil ook niemand misleiden," aldus Spencer op Twitter.

ORIGINEEL: Een anonieme bron die dichtbij Microsoft staat, vertelt aan videosite Rooster Teeth dat Silent Hills nog steeds in ontwikkeling is en uitkomt als een Xbox One-exclusive. Microsoft zou die aankondiging maken tijdens zijn E3-persconferentie.

Met de exclusiviteitsdeal tussen Microsoft en Konami zouden 'miljarden' gemoeid zijn. Vorig jaar nog betaalde Microsoft 2,5 miljard dollar om Minecraft over te nemen.

Silent Hills zou al voor 80 procent klaar zijn en lanceren in maart van 2016. P.T. zou daarnaast door Konami uit de PlayStation Store zijn gehaald om Microsoft tegemoet te komen, aldus de bron die eerder verklapte dat de Xbox One zonder Kinect zou worden verkocht.

Aannemelijkheid: ongeloofwaardig. Uit eerdere interviews met Silent Hills-regisseur Guillermo del Toro en acteur Norman Reedus bleek al dat de ontwikkeling nog in de kinderschoenen stond, voor Konami de stekker uit het project trok. Tevens had mede-regisseur Hideo Kojima het de afgelopen jaren druk met Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

'Miljarden' is daarnaast een behoorlijke investering voor een niche-reeks als Silent Hill. Vergeet ook Sony niet: P.T. was een PlayStation-exclusive en Sony zou Silent Hills niet graag door de vingers laten glippen... als de game überhaupt nog in ontwikkeling is.

Bekijk op YouTube

Read this next