Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3 gerucht: Nieuwe Castlevania voor 3DS

Van de makers van Lords of Shadow.

Volgens de Nederlandse site N1ntendo zal Konami tijdens de komende E3 een nieuwe Castlevania game onthullen voor de Nintendo 3DS. Het zou gaan om een 2D-sidescrolling game van MercurySteam, de ontwikkelaar die eerder verantwoordelijk was voor Lords of Shadow op de Xbox 360 en PlayStation 3.

Het gerucht wordt extra kracht bijgezet doordat Konami het nieuws onmiddellijk offline heeft laten halen. Ondertussen zijn de websites Castlevania-Mirroroffate.net als Castlevania-Mirroroffate.com wel degelijk geregistreerd door Konami. Inderdaad, Mirror of Fate zou de subtitel zijn van deze nieuwe 3DS Castlevania.

Castlevania games hebben het altijd al goed gedaan op de handhelds van Nintendo, waar de serie grotendeels vertoefde na Symphony of the Night. Als laatste Nintendo-Castlevania verscheen Order of Ecclesia op de Nintendo DS, een deel dat terugkeerde naar de lineaire -en masochistisch moeilijke- roots van de serie. De onthulling van een 3DS game lijkt enkel een kwestie van tijd.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties