Skip to main content

E3-gerucht: HD-remake Final Fantasy 7 voor PS4 in ontwikkeling

'Uit in 2017.'

Verschillende bronnen melden dat Square Enix of Sony deze week een HD-remake van Final Fantasy 7 gaat aankondigen voor de PlayStation 4. De game zou dezelfde stijl hebben als Final Fantasy VII: Advent Children en Dissidia: Final Fantasy.

De remake zou niet dezelfde game zijn als de overzetting van de pc-versie van Final Fantasy 7, die Square Enix op de vorige E3-beurs aankondigde. Een NeoGAF-poster die dichtbij Square Enix staat zegt dat deze op zich laat wachten omdat de game opnieuw vertaald wordt.

Waar of niet waar? Momenteel lastig te zeggen. Final Fantasy 7 bestaat in 2017 precies twintig jaar. Verschillende Square Enix-werknemers hebben echter meermaals gezegd dat een remake erg moeilijk zou zijn.

Ieder jaar steekt dit gerucht de kop op en ieder jaar blijft de aankondiging uit. Dit keer speelt echter mee dat Siliconera als brenger van het oorspronkelijke gerucht vaker geruchten juist voorspelde.

Een andere NeoGAF-poster die later bevestigde dat de aankondiging zou komen is door de moderators van het forum als 'verified' bestempeld. Dat wil zeggen dat er een bron achter zit en dat de houder van de account wordt verbannen als het gerucht niet juist blijkt te zijn.

Bekijk op YouTube

Read this next