Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3-beurs dit jaar voor het eerst publiek toegankelijk

Tickets vanaf volgende week te verkrijgen.

De Electronic Entertainment Expo-beurs is in 2017 toegankelijk voor het brede publiek. Vanaf volgende week biedt organisator Entertainment Software Association (ESA) 15.000 tickets te koop aan.

De E3-beurs is voor het eerst in 1995 georganiseerd en groeide sindsdien uit tot een belangrijk evenement in de gamesindustrie. Tot nog toe was de beurs echter enkel toegankelijk voor ontwikkelaars, uitgevers en de media.

De afgelopen jaren vond er al een verruiming van het publiek plaats naar onder andere bloggers en YouTubers. In 2016 was er voor het eerst ook een publiek E3 live evenement, waar het brede publiek op een aparte locatie de nieuwste games kon testen.

In 2017 biedt de ESA iedereen toegang tot het hoofdevenement. Op 13 februari start de voorverkoop van de 15.000 beschikbare tickets. Wie die dag een ticket bestelt, betaalt 150 euro. Nadien stijgt de prijs tot 250 euro.

Het aantal bedrijven dat op de E3-beurs staat neemt al enkele jaren af. Zo hebben uitgevers als Nintendo, Activision en Electronic Arts besloten om niet langer deel te nemen aan de beurs. Het gros van deze ontwikkelaars organiseert in dezelfde periode een eigen evenement.

E3 2017 vind plaats van 13 tot en met 15 juni. Hier lees je alvast een terugblik van onze redactie op de E3-beurs van 2016.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties