Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3 2023 definitief geannuleerd

Tot ziens, of vaarwel?

E3 2023 gaat niet door. Na enkele moeilijke jaren door corona moest 2023 de triomfantelijke terugkeer van de grootste gamebeurs ter wereld betekeken, maar organisatoren ESA en Reedpop zien zich genoodzaakt om het evenement te annuleren.

De annulatie hing al eventjes in de lucht, nadat onder andere Nintendo, Microsoft en Sony lieten weten niet aanwezig te zijn op de beurs. Die uitgevers zetten volop in op hun eigen evenementen en persconferenties. Ook Ubisoft, Sega en Tencent annuleerden hun aanwezigheid.

De E3-beurs in betere tijden.

In een statement laten ESA en Reedpop weten dat de annulering "een moeilijke beslissing was door alle moeite die alle partners al in het evenement hebben gestoken". Volgens de organisatoren is de annulering echter nodig "in het belang van de industrie en E3".

"We begrijpen dat sommige geïnteresseerde bedrijven geen speelbare demo's klaar hebben en dat kostenbesparingen voor extra obstakels zorgen. Het spijt ons dat we niet het evenement kunnen organiseren dat jullie verdienen", aldus de organisatoren.

Het valt nog af te wachten of E3 in de toekomst nog terugkeert. Veel ontwikkelaars en uitgevers hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in eigen evenementen waar ze hun eigen games helemaal zelf in de spotlight kunnen plaatsen.

Read this next