Skip to main content

E3 2021, Summer Game Fest en andere evenementen - Een overzicht van alle data en tijden

Een volledig overzicht.

De E3 is terug van weggeweest. In plaats van losse evenementen verspreid over de zomermaanden staat juni 2021 dus helemaal in het teken van videogames.

Naast Entertainment Software Association organiseren ook enkele andere partijen een aantal digitale showcases, zoals Geoff Keighley met Summer Game Fest en Valve met Steam Next Fest. De meeste evenementen vinden rond de periode van 10 juni tot en met 15 juni plaats, en dat zijn er nogal wat.

Op deze pagina vind je een volledig overzicht van alle aankomende conferenties en evenementen, waaronder E3 2021 en Summer Game Fest.

In juni staat de gehele maand in het teken van E3 2021 en andere evenementen.

Op deze pagina:

Getoonde streams:

Overige:


Guerrilla Collective Part 1

Datum: zaterdag 5 juni, 17u00

Guerrilla Collective maakt dit jaar wederom zijn opwachting met twee grote streams bomvol indietitels. De allereerste is op zaterdag 5 juni en de tweede gaat op 12 juni van start. Op basis van de beschrijving van de organisatie verwachten we in ieder geval flink wat nieuwe aankondigingen, trailers en meer. Zo moeten er ongeveer tachtig games bij dit evenement aanwezig zijn.

Vorig jaar bijvoorbeeld, toen werd de datum van de Baldur's Gate 3 Early Access onthuld. Ook dit jaar kan een verrassing dus niet ontbreken.

Bekijk op YouTube

Battlefield onthulling

Datum: woensdag 9 juni, 16u00

Update: Battlefield 2042 is aangekondigd. De game speelt zich af in de nabije toekomst, bevat zeven maps en heeft ondersteuning voor 128 spelers. Battlefield 2042 komt 22 oktober uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S.

Origineel:Na lang wachten is het eindelijk zover. Op 9 juni wordt Battlefield 6 officieel aangekondigd. Na alle screenshots en trailers die gelekt zijn, is het ook wel tijd. We kijken er in ieder geval flink naar uit. Daarom hebben we al alle Battlefield 6 info op een rij gezet.

Bekijk op YouTube

Summer Game Fest: Kickoff Live!

Datum: donderdag 10 juni, 20u00

Voor het tweede jaar op rij organiseert Geoff Keighley samen met zijn team Summer Game Fest. Het evenement gaat van start met 'Kickoff Live!', een show vol aankondigingen van verschillende uitgevers waaronder Activision, Capcom, EA, PlayStation, Square Enix, en Xbox, aldus Keighley.

Bekijk op YouTube

Koch Primetime

Datum: vrijdag 11 juni, 21u00

Koch Media organiseert een show vol met titels uit eigen catalogus. De uitgever, die om onder andere Dead Island en Saints Row bekendstaat, heeft de laatste jaren vooral geïnvesteerd in andere bedrijven zoals Ravenscourt, Milestone, Flying Wild Hog (van Shadow Warrior) en Vertigo Games. Hopelijk zien we dus aantal interessante titels.

Bekijk op YouTube

Guerrilla Collective Part 2

Datum: zaterdag 12 juni, 17u00

Guerrilla Collective maakt dit jaar wederom zijn opwachting met twee grote streams bomvol indietitels. De allereerste is op zaterdag 5 juni en de tweede gaat op 12 juni van start. Op basis van de beschrijving van de organisatie verwachten we in ieder geval flink wat nieuwe aankondigingen, trailers en meer. Zo moeten er ongeveer tachtig games bij dit evenement aanwezig zijn.

Vorig jaar bijvoorbeeld, werd de datum van de Baldur's Gate 3 Early Access onthuld. Ook dit jaar kan een verrassing dus niet ontbreken.

Bekijk op YouTube

Ubisoft Forward

Datum: zaterdag 12 juni, 21u00

Jazeker, Ubisoft mag niet in deze lijst ontbreken. Het Franse bedrijf houdt elk jaar steevast een conferentie met klassieke Ubisoft-titels. De Far Cry 6 releasedatum is weliswaar bekendgemaakt, maar dat betekent niet dat we geen nieuwe beelden zullen zien. Dat zal waarschijnlijk de focus van Ubisoft Forward zijn.

Daarnaast zijn er enkele titels van Ubisoft die al eventjes van de radar zijn verdwenen. Zo werkt Ubisoft aan een 'co-op PvE spin-off' van Rainsbow Six Siege met de naam Rainbow Six Parasite (werktitel). Verder is er Beyond Good and Evil 2 waarvan we al een aantal jaar niks gehoord hebben.

Een ding is zeker: Ubisoft tovert altijd een verrassing uit de hoge hoed. Wie weet zien we wel de eerste beelden van de Star Wars-openwereldgame waaraan Ubisoft werkt.

Bekijk op YouTube

Devolver Digital

Datum: zaterdag 12 juni, 22u30

Devolver Digital is het stoutste jongetje van de klas, en dat is elk jaar aan de persconferentie te zien. Vaak zijn die immers knotsgek en vol chaotische energie, net zoals de indietitels die de iconische uitgever uitgeeft. Zo heeft het bedrijf onder andere Hotline Miami, Carrion, Gris, My Friend Pedro en The Red Strings Club uitgegeven. We verwachten bij deze show dan ook games van hetzelfde kaliber. Misschien Eitr of The Talos Principle 2?

Bekijk op YouTube

Xbox and Bethesda Games Showcase

Datum: zondag 13 juni, 19u00

Wellicht een van de meest geanticipeerde persconferenties. Helemaal omdat Microsoft uitgever Zenimax voor 7,5 miljard dollar opkocht. De gehele show gaat ongeveer 90 minuten duren, dus daar moeten wel enkele klappers tussen zitten.

Sowieso is Halo Infinite tijdens het evenement te zien. Vorig jaar werd die game namelijk naar eind dit jaar uitgesteld. Nu is het duidelijk dat Halo Infinite in de herfst van 2021 uitkomen. Daarnaast weten we dat de game over cross-play en cross-progression beschikt.

Van Bethesda wordt er verwacht dat het bedrijf eindelijk beelden van Starfield laat zien. Er gaat namelijk een gerucht rond dat de Starfield releasedatum tijdens E3 2021 onthuld wordt.

Voor de rest verwachten we Forza Horizon 5, de eerste beelden van Fable en Avowed, een nieuwe Perfect Dark en Wolfenstein 3. Een bescheiden line-up, al is er door de acquisitie genoeg ruimte voor verrassingen. Zo werkt MachineGames aan een Indiana Jones-game.

Bekijk op YouTube

Square Enix Presents

Datum: zondag 13 juni, 21u15

Ook Square Enix houdt een showcase, met een nieuwe game van Eidos Montreal als hoogtepunt. Volgens de geruchten zou het om een game binnen het Guardians of the Galaxy-universum gaan, maar dat nemen we voorlopig nog als een korreltje zout.

Daarnaast heeft Square Enix interessante titels zoals Babylon's Fall en Final Fantasy 16 in handen. Ten slotte verwachten we beelden van de Marvel's Avengers-uitbreiding en Life is Strange: True Colors te zien.

Bekijk op YouTube

PC Gaming Show

Datum: zondag 13 juni, 23u30

Als pc-liefhebber kun je elk jaar op de PC Gaming Show rekenen. Daar worden namelijk altijd de interessantste games getoond. Vorig jaar werd daar onder andere de pc-versie van Persona 4 Golden aangekondigd.

In 2020 bestond de show dan ook uit vijftig titels, dus ook dit jaar verwachten we een goedgevulde PC Gaming Show.

Bekijk op YouTube

Future Games Show

Datum: maandag 14 juni, 01u00

De Future Games Show keert dit jaar voor de tweede keer terug en wordt waarschijnlijk gelijk na de PC Gaming Show uitgezonden.

Verder is er niets bekend, waardoor het koffiedik kijken is. Vorig jaar zagen we beelden van onder andere Assassin's Creed Valhalla, Back 4 Blood en The Lord of the Rings: Gollum. Dat belooft voor een show tjokvol titels voor meerdere platformen.

Bekijk op YouTube

Capcom Showcase

Datum: maandag 14 juni, 23u30

Natuurlijk maakt ook Capcom deel uit van het feestje. Sowieso laat het bedrijf nieuwigheden omtrent Monster Hunter Rise, Monster Hunter Stories 2 en Resident Evil Village zien. Hopelijk zit daar prachtige post-launch content tussen.

Tevens zijn er nieuwe beelden van The Great Ace Attorney Chronicles die op 27 juli lanceert. Ergens hopen we ook nog op een aankondiging van Monster Hunter World 2 of Street Fighter 6, die volgens de geruchten in 2022 moet uitkomen.

Bekijk op YouTube

Nintendo Direct 2021

Datum: dinsdag 15 juni, 18u00

Nintendo schitterde vorig jaar in afwezigheid, maar is tijdens E3 2021 gelukkig weer van de partij. De Nintendo Direct focust zich volledig op Nintendo Switch-software en duurt ongeveer 40 minuten.

De ogen zijn vooral gericht op de eerste gameplaybeelden van Bayonetta 3, Metroid Prime 4 en de sequel van The Legend of Zelda: Breath of the Wild, net als een mogelijke onthulling van een Switch Pro. Volgens de geruchten moet de Switch Pro namelijk in september of oktober uitkomen.

Bekijk op YouTube

Bandai Namco

Datum: dinsdag 15 juni, 23u25

Bandai Namco heeft een aantal games in petto die dit jaar nog moeten lanceren. Zo komt Scarlet Nexus eind deze maand uit en staat Tales of Arise gepland voor een release in september.

Maar natuurlijk zijn alle ogen gericht op nieuwe beelden van Elden Ring. Eerder in het voorjaar verschenen er meerdere lekken online, dus we verwachten nu toch wel eens een officiële gameplaytrailer van Hidetaka Miyazaki en co.

Bekijk op YouTube

Steam Next Fest

Datum: woensdag 16 juni, 19u00

Valve organiseert in 2021 wederom een evenement om het bestaan van videogames te vieren. Steam Next Fest bevat meerdere livestreams van ontwikkelaars. Daarnaast heb je de mogelijkheid om meerdere demo's te proberen. Het festival loopt van 16 juni tot en met 22 juni, en is de perfecte kans om flink wat titels aan de tand te voelen.

Bekijk op YouTube

EA Play Live

Datum: donderdag 22 juli, 19u00

Electronic Arts heeft besloten om een maandje later een evenement te organiseren. Afgezien van de onthulling van de nieuwe Battlefield doet het bedrijf waarschijnlijk geen grote onthullingen tijdens E3 2021. Toch is het bedrijf bij enkele andere conferenties van de partij, dus wie weet.

Tijdens EA Play gaat Electronic Arts in elk geval knallen. Het zou ons dan ook niet verbazen als we straks beelden van Battlefield en Apex Legends zien. Daarnaast werkt het bedrijf aan Dragon Age 4, Mass Effect en Skate. Genoeg om naar uit te kijken.

Bekijk op YouTube

Waar is Sony tijdens E3 2021?

Sony is dit jaar vooralsnog niet van de partij. Het bedrijf was vorig jaar ook niet bij het evenement aanwezig, maar organiseerde uiteindelijk een eigen evenement genaamd Future of Gaming. Daar werd destijds de PlayStation 5 officieel getoond.

Het ziet ernaar uit dat Sony wederom de E3 overslaat en een eigen evenement op poten zet. Of daar moet op het allerlaatste moment nog iets aan veranderen.

Bekijk op YouTube

Read this next