Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3 2021-persconferentie van Xbox doet kijkersrecord sneuvelen

Vorige record dateert van Xbox 360-dagen.

Er keken tijdens E3 2021 zoveel mensen naar de Xbox + Bethesda showcase dat Microsoft zijn eigen kijkersrecord verbrak. Dat onthult Microsoft-topman Phil Spencer in een tweet waarin hij iedereen bedankt voor de geweldige week.

Volgens Spencer waren de kijkcijfers zo hoog omdat het Xbox-team en de spelers dit jaar "erg veel energie en enthousiasme uitstraalden". Dat laatste is geleden van het Xbox 360-tijdperk dat in 2013 ten einde liep. Het nieuwe record motiveert Microsoft volgens Phil Spencer ook om "te blijven innoveren en de spelers centraal te zetten".

In die livestream onthulde Bethesda de Starfield releasedatum en kondigde Microsoft de free-to-play multiplayer van Halo Infinite aan. Verder werd de Age of Empires 4 releasedatum bekendgemaakt en was er de aankondiging van Forza Horizon 5.

E3 2021 en Summer Game Fest 2021 zijn in volle gang. Voor meer informatie over de data en tijden hebben we een handig overzicht van E3 2021, Summer Game Fest en andere evenementen opgelijst.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties