Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3 2020 alternatieven - Toch nog iets om te bekijken

Elk coronadeel heb z'n voordeel.

Door de wereldwijde coronamaatregelen is de E3 2020 afgelast. Dat houdt dus in dat je deze zomer niet met een thermoskan koffie tot in de vroege uurtjes de liveshows kunt bekijken. Ook eindeloos alle hoogte- en dieptepunten van de gamebeurs opnieuw bekijken zit er niet in. Niks, noppes, nada.

Dat betekent echter niet dat het een gameloze zomer wordt. Steeds meer ontwikkelaars en uitgevers komen namelijk met een digitaal alternatief waarin ze hun games, consoles en diensten voor dit najaar tonen. Het gat dat de geschrapte E3-beurs achterlaat, wordt dus prima opgevuld.

Pak je agenda erbij, want in dit overzicht vind je alle online events van deze zomer (op chronologische volgorde).

Summer Game Fest

Organisator: diversen
Datum: 12 mei t/m 14 augustus 2020

De meeste van de onderstaande evenementen vallen onder het overkoepelende Summer Game Fest. Het is niet zozeer één show, maar bekijk het als een zomerseizoen vol events waaraan veel grote uitgevers meewerken. Zo zijn er regelmatig nieuwe demo's, trailers en interviews te zien. Gamejournalist en The Game Awards-organisator Geoff Keighley verzorgt de voor- en nabeschouwingen.

PlayStation State of Play: Ghost of Tsushima

Organisator: Sony
Datum: 14 mei 2020 - 22:00 uur

In de laatste State of Play toonde Sony al kort iets over Ghost of Tsushima, maar deze presentatie staat volledig in het teken van Sucker Punch Productions' nieuwste game. In de achttien minuten durende State of Play duurt zijn nieuwe gameplaybeelden te zien en is meer informatie over onder de combat en exploration in de game.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste Ghost of Tsushima nieuws? Lees dan ons overzichtsartikel met informatie over de Ghost of Tsushima gameplay.

Steam Game Festival: Summer Edition

Organisator: Valve
Datum: 9 t/m 14 juni 2020

Valve zet games die dit jaar uitkomen op een net iets andere manier in de schijnwerpers. Tijdens het Steam Game Festival krijg je de mogelijkheid om tijdsgelimiteerde demo's te spelen en de volledige games eventueel meteen op je wenslijst in Steam te zetten.

EA Play 2020

Organisator: Electronic Arts
Datum: uitgesteld naar 19 juni 2020 - 01:00 uur

Electronic Arts viert sinds vorig jaar zijn eigen feestje en ziet verder geen reden om die voor dit jaar af te blazen. Naar verwachting komt er nieuws over FIFA, Star Wars, Battlefield, Apex Legends, The Sims en wellicht een compleet nieuwe IP.

Xbox 20/20

Organisator: Microsoft
Datum: juni 2020

Microsoft geeft tot het einde van het jaar periodieke updates over de toekomst van de Xbox. Elke maand is er een livestream over alle ontwikkelingen betreft Xbox Series X, Xbox Game Studios, Xbox Game Pass en Project xCloud. De eerste showcase ging voornamelijk over third-partygames, terwijl in die van juni 'de Xbox-platform en -services' centraal staan.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste Xbox Series X nieuws? Lees dan ons overzichtsartikel met informatie over de Xbox Series X specs.

Ubisoft Forward

Organisator: Ubisoft
Datum: 12 juli 2020 - 21:00 uur

Ubisoft lanceert een nieuw event onder de noemer Ubisoft Forward. In het digitale alternatief voor de jaarlijkse E3-showcase draait het naast reeds gelanceerde games zoals For Honor, The Division 2 en Rainbow Six Siege om nieuws rondom Assassin's Creed Valhalla, Watch Dogs 2, Gods & Monsters en ongetwijfeld reveals van nieuwe games.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste Assassin's Creed Valhalla nieuws? Lees dan ons overzichtsartikel met informatie over de Assassin's Creed Valhalla setting.

Night City Wire (Cyberpunk 2077)

Organisator: CD Projekt RED
Datum: uitgesteld

Cyberpunk 2077 was mede dankzij Keanu Reeves een van de meest besproken games tijdens de E3 2019. CD Projekt RED heeft ons al met veel gameplay benieuwd gemaakt en voert met online Night City Wire event de hype nogmaals geleidelijk op.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste Cyberpunk 2077 nieuws? Lees dan ons overzichtsartikel met informatie over de Cyberpunk 2077 gameplay.

PS5 - The Future of Gaming

Organisator: Sony
Datum: uitgesteld

Het is geen geheim dat de PlayStation 5 eraan komt, maar er zijn nog wel wat vraagtekens. Sony tempert je honger naar duidelijkheid door binnenkort in ieder geval de launchgames te onthullen.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste PlayStation 5 nieuws? Lees dan ons overzichtsartikel met informatie over de PS5 specs.

Nintendo Direct

Organisator: Nintendo
Datum: nog onbekend

Nintendo heeft volgens bronnen de gebruikelijke E3 Direct uitgesteld naar later deze zomer. De oorzaak daarvan is de vertraging in de ontwikkeling van diverse games die door de corona-uitbraak veroorzaakt zijn. Volgens de geruchten staat de Direct vooral in het teken van enkele oude Mario-games die hun rentree op de Switch maken.

Devolver Direct 2020

Organisator: Devolver Digital
Datum: nog onbekend

Devolver Digital is een behoorlijk eigenzinnige uitgever. Dat bewijzen niet alleen de games die de studio uitbrengt, maar ook de jaarlijkse op zijn zachtst gezegd geschifte E3-persconferenties. Pulp van de bovenste plank en alleen al daarom het bekijken waard.

...en nog meer

Naar verwachting schuiven de komende periode nog meer uitgevers aan met een eigen online event. Zo zijn naast enkele bovenstaande studio's ook Bethesda, Square Enix, Activision, Blizzard, 2K Games, Bungie, Warner Bros., Riot Games, Private Division en Bandai Namco Entertainment partner van het Summer Game Fest. Wordt vervolgd dus.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties