Skip to main content

E3 2019 persconferentie overzicht: alle E3 conferentie tijdstippen, streams en games die we verwachten

E3 is hier en dit is wat we verwachten!

E3 2019 vindt deze week eindelijk plaats en dankzij de uitgevers die hun plannen voor E3 conferenties vroeg uit de doeken deden, weten we ongeveer wel wat we wel en niet kunnen verwachten.

Het belooft alvast een sterk jaar te worden. De nieuwe generatie consoles verwachten we pas in 2020 maar we gaan er zeker en vast meer over horen. Microsoft toont hoogstwaarschijnlijk hun nieuwe Xbox console, en al is Sony zelf dit jaar niet aanwezig, we mogen toch al games verwachten die op PlayStation 5 zullen verschijnen.

Op deze pagina geven we je een overzicht van het volledige E3 persconferentie uurrooster in chronologische volgorde, zodat je weet wanneer je voor het scherm moet zitten. We geven je al een idee wat je kan verwachten, maar er zullen zeker en vast ook een aantal verrassingen aanwezig zijn!

Op deze pagina:

We zullen ook de E3 stream links op deze pagina zetten als het zover is.


E3 2019 overzicht

Dit is het overzicht van elke E3 persconferentie:

E3 2019 overzichtpersconferentietijdstip
EA livestreamzaterdag 8 juni 818:15
Microsoft persconferentiezondag 9 juni22:00
Bethesda persconferentiemaandag 10 juni02:30
PC Gaming Show persconferentiemaandag 10 juni19:00
Ubisoft persconferentiemaandag 10 juni22:00
Square Enix persconferentiedinsdag 11 juni03:00
Nintendo persconferentiedinsdag 11 juni18:00

EA E3 2019 persconferentie tijden - zaterdag 8 juni

 • Europa: 18u15

Technisch doet EA geen E3 persconferentie dit jaar. In de plaats doen ze een reeks live streams op zaterdag waar ze updates gaan geven over reeds verschenen games en nieuwe games aankondigen.

Het goede nieuws is dat ze reeds gezegd hebben wanneer er over welke games gesproken wordt, dus je kan naar eigen keuze intunen wanneer er een game die je interesseert aan bod is.

Het EA livestream schema:

 • 18u15: inleiding
 • 18u30: Star Wars Jedi Fallen Order
 • 19u00: Apex Legends
 • 19u30: Battlefield V
 • 20u00: EA Sports FIFA
 • 20u30: EA Sports Madden
 • 21u00: The Sims 4

We weten al een beetje over de aankondigingen die ze zullen maken. Over Apex Legends horen we eindelijk wat het tweede seizoen inhoudt, en van FIFA 20 krijgen we een waslijst aan verbeteringen.

Verwacht echter geen nieuwe game aankondigingen buiten bovenstaande lijst. EA heeft bijvoorbeeld al laten weten dat er geen nieuwe Need for Speed getoond zal worden, al komt er dit jaar wel zeker en vast eentje aan.

Bekijk op YouTube

Microsoft E3 2019 persconferentie tijden - zondag 9 juni

 • Europa: 22u00 (CEST)

Dit is een belangrijke! Er bestaat namelijk een kans dat we de nieuwe Xbox console gaan zien.

Microsoft heeft al bevestigd dat er nieuwe hardware in ontwikkeling is, dus we verwachten tijdens de persconferentie nieuwe details. Welke games tijdens de persconferentie getoond worden is nog niet duidelijk. Al is Gears 5 in ieder geval al bevestigd. Xbox-baas Phil Spencer heeft gemeld dat er veertien titels van Xbox Game Studios aanwezig zijn, dus je hebt genoeg om naar uit te kijken.

We verwachten een aantal next-gen titels te zien en enkele Xbox One games. Halo Infinity is waarschijnlijk ook aanwezig.

Bekijk op YouTube

Bethesda E3 2019 persconferentie tijden - zondag 9 juni

 • Europa: 02u30 (maandag 10 juni)

De persconferentie van Bethesda start een uur vroeger dan vorig jaar, en dat juichen we alleen maar toe.

Bethesda heeft vorig jaar al Elder Scrolls 6 en Starlink aangekondigd, dus we weten niet goed wat we dit jaar moeten verwachten. Misschien zien we voor het eerst beelden van Elder Scrolls 6, zeker nu next-gen consoles in zicht zijn. Daarnaast zijn ook Doom Eternal en Wolfenstein Youngblood in aantocht, dus daar krijgen we ook zeker meer over te horen.

Bekijk op YouTube

PC Gaming Show E3 2019 persconferentie tijden - maandag 10 juni

 • Europa: 19u00 (CEST)

Dankzij PC Gamer wordt de PC Gaming Show een jaarlijkse traditie. De hoofdsponsor is Epic Games, dus verwacht nieuwe content en aankondigingen voor de digitale winkel.

Ook andere uitgevers zijn tijdens de PC Gaming Show aanwezig, zoals Chucklefish en Raw Fury. Rebellion is van plan om Evil Genius 2 en een onaangekondigde titel te tonen.

Bekijk op YouTube

Ubisoft E3 2019 persconferentie tijden - maandag 10 juni

 • Europa: 22u00 (CEST)

Ubisoft houdt weer een persconferentie tijdens zijn gebruikelijke tijdstip. Enkele aankondigingen zijn al bekend, zoals Watch Dogs Legion, Roller Champions en enkele updates voor Rainbow Six Siege, For Honor and The Division 2. Helaas is Beyond Good & Evil 2 niet aanwezig.

Ubisoft weet wel altijd te verrassen, dus verwacht sowieso een vermakelijke persconferentie.

Bekijk op YouTube

Square Enix E3 2019 persconferentie tijden - dinsdag 11 juni

 • Europe: 03u00

Square Enix probeert het nog een keertje na een ondermaatse conferentie vorig jaar, al is er dit jaar wel kans op een aantal sterke aankondigingen.

Square Enix' langverwachte Avengers game wordt eindelijk onthuld, we krijgen een eerste blik op de sci-fi game Outriders en normaal krijgen we ook eindelijk meer nieuws over de Final Fantasy 7 remake. Twee FF7 updates op een paar maanden tijd? Je verwent ons, Square!

Bekijk op YouTube

Nintendo E3 2019 persconferentie - dinsdag 11 juni

 • Europa: 18u

E3 2019 brengt een nieuwe Nintendo Direct. Verrassend maar waar: deze zal focussen op nieuwe Switch games. Animal Crossing for Switch is de meest waarschijnlijke gok en hopelijk komt er ook een dichtere blik op de mooie Link's Awakening remake en Luigi's Mansion 3. Er is ook een goede kans dat het nieuwe Smash Bros Ultimate DLC personage wordt onthuld.

Pokémon Sword and Shield is ongetwijfeld speelbaar op de show. Het feit dat er een specifieke Nintendo Direct voor is, betekent dat we tijdens Nintendo's persconferentie waarschijnlijk geen nieuws hoeven te verwachten.

De laatste grote vraag is of we nieuwe Switch hardware te zien gaan krijgen. We weten dat er twee nieuwe Switch-modellen op weg zijn, maar zal Nintendo deze tijdens de E3 al onthullen? Het wordt spannend afwachten.


Hoe zit het met Sony? Plus alle andere E3 2019 games en uitgevers

Als je voorgaande jaren gevolgd hebt zal je waarschijnlijk doorhebben dat Sony in bovenstaand lijstje niet voorkomt.

Sony was de allereerste uitgever die zijn E3 plannen bekend had gemaakt, namelijk dat Sony niet op E3 2019 aanwezig zal zijn.

Sony ook niet op de beursvloer aanwezig, dus verwacht geen nieuwe PlayStation 5 details. Het bedrijf organiseert wellicht later dit jaar een eigen evenement.

Hoe zit het met andere uitgevers en games? Dit zijn de geruchten die we sowieso weten:

 • Devolver Digital zal sowieso een bizarre stream presenteren - bovendien middenin de nacht.
 • Limited Run zal als uitgever van gelimiteerde fysieke games ook een stream houden op maandag.
 • THQ zal een nieuwe Darksiders voorstellen alsook een remake van de geweldige, oude parel Destroy All Humans.
 • Activision legt ongetwijfeld een enorme nadruk op de nieuwe Modern Warfare, al vragen we ons wel af hoe ze die aan het publiek gaan presenteren zonder een Sony persconferentie - en Sony is immers diens partner voor gelimiteerde post-content release.
 • Ondertussen weten we het zeker: George R.R. Martin en FromSoftware werken aan fantasygame Elden Ring. Enorm benieuwd of we gameplay te zien krijgen.
 • Google Stadia is de 'new kid on the block' en belooft het gaming landschap grondig te veranderen met een succesvolle streamingdienst. De prijs en games werden echter al voor de beurs aangekondigd.
 • Tot slot: CD Projekt Red is aanwezig op E3 met Cyberpunk 2077, dus de kans op een nieuwe trailer is groot.

Read this next