Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

E3 2018 - De wildste voorspellingen van de redactie

Kijk eens in de glazen bol...

Voordat we geleidelijk de komkommertijd ingaan, staat er nog een jaarlijks terugkerend hoogtepunt op de agenda: de Electronic Entertainment Expo, beter bekend als de E3. Op 12 juni gaan de deuren van het Los Angeles Convention Center open, terwijl in de dagen ervoor al het nodige nieuws naar buiten gebracht wordt. Net als vorig jaar heeft de redactie van Eurogamer Benelux bij volle maan occulte rituelen uitgevoerd om zo aan een lijst met de wildste voorspellingen voor de E3 2018 te komen. Benieuwd hoe ver we er dit jaar weer naast zitten...

Johnny - Legacy of Kain

Vorig jaar zomer liet Square Enix weten dat de Legacy of Kain IP mogelijk beschikbaar voor Indie-ontwikkelaars is. Wat blijkt echter: Sony heeft de IP volledig overgenomen en zelfs de rechten van het origineel bemachtigd. Het bedrijf zet al jaren sterk in op uitstekende singleplayergames en Kain hoort daar gewoon bij, zeker gezien de hechte band tussen de originele games en het PlayStationmerk. Nu Amy Hennigs Star Wars game geannuleerd is, kan ze terugkeren om de reboot van de serie in goede banen leiden. Blood Omen: Legacy of Kain heeft een eeuwige erfenis nagelaten en het is hoog tijd om de serie weer eer aan te doen. Ja, dit is geen wilde voorspelling, maar een vervlogen droom. Bloed doet echter leven, dus laat mij lekker verder drinken.

Marcel - Demon's Souls 2

Het is alweer twee jaar geleden dat ik tijdens onze wildste voorspellingen van 2016 Demon's Souls 2 aandroeg. Helaas is dat nog altijd geen waarheid geworden, maar zitten we wel met een remaster van Dark Souls opgescheept. Dat is natuurlijk niet erg, maar ik wil gewoon terug naar Yurt en die oh zo perfecte hub. Kom op, From Software en Sony, geef mij nou eens een keer mijn zin. Zelfs een remaster van het eerste deel verzacht mijn drang naar Boletaria enigszins. Al blijft dat nog altijd een tijdelijke oplossing. Demon's Souls 2. Ik wil het nu. Al is de kans groot dat de teaser van vorig jaar naar een nieuwe Tenchu verwijst. Maar een man mag hopen. Toch?

Mathijs - FFXIII Remaster

Oké, ik geef het toe, Final Fantasy 13 is niet bepaald de beste game in de reeks. Maar ondertussen heeft Square Enix een hele Final Fantasy 13-trilogie gemaakt, dus er moeten ergens mensen zijn die de avonturen van Lightning en haar kornuiten fantastisch vinden. In dat opzicht is het misschien niet eens zo'n gek idee om een pakket met remasters van Final Fantasy 13, 13-2 en Lightning Returns uit te brengen voor de huidige generatie consoles. Square heeft eerder al soortgelijk werk verricht voor Final Fantasy 10, 10-2 en Final Fantasy 12, dus het ligt haast in de lijn der verwachting dat 13 nu aan de beurt is. En stiekem moet ik bekennen dat ik het drietal games nog wel een tweede kans wil geven, al was het maar omdat het toch Final Fantasy is. Ik ben makkelijk te paaien.

Carl - Sk4te

Electronic Arts heeft heel wat goed te maken na de PR-ramp van Star Wars Battlefront 2. Net zoals bij Activision het geval was voor Call of Duty, en bij EA zelf voor Battlefield, is er een eenvoudige oplossing: geef je spelers waar ze om vragen. Het bedrijf lijkt het niet te beseffen, maar met de Skate-reeks heeft het nog altijd goud in handen. Het derde deel dateert ondertussen van 2010, maar schoof in 2014 opnieuw massaal over de toonbanken vanwege de populariteit bij streamers. Ideale omstandigheden voor een nieuw deel, toch? Geef me opnieuw die heerlijk accurate twin stick-besturing en deze keer een volledig open wereld om naar hartelust te verkennen, en dan neem ik zelfs de onvermijdelijke loot boxes met Vans-schoenen en Carhartt-petjes er voor lief bij.

Yvo - Tenchu: Shadows Die Twice

Ik houd van stealth games. Als een gluiperige stalker elke stap van je tegenstander analyseren, om vervolgens op het juiste moment genadeloos toe te slaan en als een dief in de nacht te verdwijnen. Heerlijk. Maar voordat ik talloze keren als Snake, Agent 47 en Sam Fischer rondsloop, maakte ik als de ninja's Rikimaru en Ayame feodaal Japan onveilig. Tenchu: Stealth Assassin is een van mijn favoriete games op de eerste PlayStation, maar de serie ging met elk nieuw deel hard achteruit. Het is daarom hoog tijd dat de naam van Tenchu in ere hersteld wordt. De sluwe ninja's van ontwikkelaar From Software komen met een nieuwe game, maar gebruiken 'Shadows Die Twice' louter als rookgordijn. Het blijkt namelijk een Tenchu-reboot te zijn, waarmee de vergeten serie eindelijk uit zijn schaduw treedt.

Ramadan - Prince of Persia

De Prince of Persia-IP van Ubisoft heeft veel bijgedragen aan het success van het bedrijf. Hoewel de twee vorige games in de serie, Forgotten Sands en Prince of Persia (2008), niet de charme van de originele trilogie hadden, is het toch een franchise die veel te bieden heeft. De twee vorige iteraties waren ook totaal anders in stijl en opmaak, wat suggereert dat Ubisoft destijds niet helemaal wist waar het naartoe moest met de serie. Nu het duidelijk is dat singleplayergames niet uit de mode zijn - getuige het succes van God of War - heeft Ubisoft de kans om Prince of Persia opnieuw op de kaart te zetten als een game die respect verdient.

Bert - Boktai, Advance Wars of Golden Sun

Weet je wat Boktai, Advance Wars en Golden Sun met elkaar gemeen hebben? De drie reeksen schitterden als goud op de Game Boy Advance, gingen op de Nintendo DS keihard op hun bek met slappe afkooksels en vervolgen, en werden dan door de jaren heen een bitterzoete herinnering. Het is dus hoog tijd dat Nintendo een grote zak geld aan ontwikkelaars Konami, Intelligent Systems en Camelot Software geeft om de reeksen nieuw leven in te blazen op de Nintendo Switch. Zelfs met een remake zou ik al genoegen nemen, want deze klassiekers mogen niet zomaar vergeten worden. Nintendo maakte me vorig jaar al gek met Metroid Prime 4, dus ik hoop dat het bedrijf dat dit jaar nog eens kan overdoen.

Randolf - Resident Evil 2 remake

Resident Evil 7 sloeg vorig jaar in als een bom en toonde aan dat de ondode reeks nog een lang leven is beschoren. Het is waarschijnlijk nog wat te vroeg om Resident Evil 8 te verwachten, maar laten we vooral niet vergeten dat er inmiddels al minstens drie jaar aan de langverwachte remake van Resident Evil 2 wordt gewerkt. In 2015 onthulde Capcom het bestaan ervan, daarna volgde radiostilte. De grote vraag die op ieders lippen brandt, is natuurlijk: wordt het first-person zoals deel 7, of juist 'ouderwets' third-person zoals de remake van de eerste Resident Evil. Persoonlijk hoop ik op het laatste, al was het maar omdat games met een AAA-budget niet meer in die stijl worden gemaakt en er al zoveel first-person horrorgames zijn. Hoe dan ook, de E3 is een mooi moment om te laten zien dat de game nog steeds in ontwikkeling is.

Michiel - Commander Keen

Bethesda heeft de afgelopen jaren met Doom, Wolfenstein: The New Order en Quake Champions zo ongeveer elke serie van id Software een reboot gegeven. Nu ja, elke serie? In 1990 begon het voor de ontwikkelaar allemaal met Commander Keen. Hoog tijd dus om ook die serie vanonder het stof te halen. Games als Donkey Kong Country: Tropical Freeze en Rayman Legends hebben de afgelopen jaren al bewezen dat 2D-platformers ook vandaag de dag nog steeds relevant zijn, dus ik zie geen enkele reden waarom Commander Keen niet dezelfde behandeling verdient. Kwatongen beweren wel eens dat die serie niets meer was dan een flauw afkooksel van Mario, maar die snoodaards snoeren we wel de mond met het wapenarsenaal uit Doom en Quake. Toch, Bethesda?

Sander - StarTropics

Eigenlijk ben ik gigantisch verwend en heb ik helemaal geen wensen voor dit jaar. De Final Fantasy 7 Remake en de nieuwe Beyond Good and Evil zijn al aangekondigd, en dat is het voor mij voorlopig wel. Maar als ik dan toch een roze bril op mag doen en alles mag wensen wat ik wil, dan wil ik een nieuwe StarTropics, of een remake van de eerste NES-game. Zoveel indiestudio's bewijzen dat klassieke Legend of Zelda-gameplay nog niet uit de mode is en heel eerlijk: StarTropics is de beste Zelda-game van het NES-tijdperk. Dat Nintendo de game nog niet is vergeten, blijkt wel uit het feit dat het op de NES Classic Mini te vinden is, dus als Nintendo die liefde nog heel even doorzet ben ik echt door het dolle heen van geluk. Mike Jones mag wat mij betreft ook een speelbaar personage zijn in de nieuwe Smash Bros, maar doe IETS met je vergeten first party titel, Nintendo!

Maarten - Fallout: New Vegas 2 (met Obsidian aan het roer)

Fallout 4 was een teleurstelling voor me. De overstap naar next-gen hardware vertaalde zich weliswaar in een vlottere besturing en die verdomde dialogue wheel, maar op vlak van verhaal en herspeelbaarheid deed het me vooral hunkeren naar de Mojave Wasteland. Fallout: New Vegas is dan weer een ruwe diamant geplaagd door allerlei bugs, glitches en geschrapte verhaallijnen. De game smeekt simpelweg om een vervolg. Getuige ook de bijzonder ambitieuze Fallout 4: New Vegas mod die in ontwikkeling is. Stel je voor, de keuzevrijheid en uitgekiende dialogen kenmerkend voor Obsidian met de piekfijne wereld van een Bethesda-game. De mogelijkheden zijn schier eindeloos. Obsidians laatste wapenfeit is overigens het sublieme Pillars of Eternity 2: Deadfire. Zelf heeft de studio al aangegeven open te staan voor een nieuwe Fallout. Maar of Bethesda een toekomstig deel van de succesvolle franchise uit handen wil geven, valt nog te bezien.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties